WTF

Döda fisken ligger uppskuren på bordet – då händer det läskiga

Annons
av nuntium
18 oktober, 2019
Annons

En mystisk video från en japansk fiskmarknad har fått stor spridning på nätet. Den uppskurna fisken börjar helt plötsligt vakna till liv.

Klippet på fisken är uppladdat av Yutaka Suzuki och är från en fiskmarknad i Japan. I den chockerande videon får man se en gulfenad tonfisk som ligger på ett bord, uppskuren på mitten.

Annons

Sen händer det otroliga. Den uppskurna fisken börjar plötsligt vakna till liv och röra på sig. Tonfiskens rörelser blir kraftigare och till slut hoppar den upp och ner.

Efter en liten stund så lugnar den ner sig och stelnar till. Men hur kan en död och uppskuren fisk plötsligt vakna till liv?

Använt fel metod

Det finns olika teorier kring klippet. Mashable skriver att elektriska signaler som triggar igång muskler kan finns kvar en tid efter att ett djur har dött.

På Twitter hävdar därmed vissa användare att fiskens nervtrådar inte skurits av på rätt sätt. Japanska fiskare använder, enligt Mashable, en speciell metod som heter ”ikejime.

Metoden går ut på att man trycker in en spik i fiskens hjärna och på så sätt dödar den omedelbart. Detta ska göra att man undviker ofrivilliga muskelrörelser hos djuret. Man får då en bättre smak på fisken då spasmer kan skapa mjölksyra i köttet.

Det ser riktigt läskigt ut när den uppskurna fisken plötsligt vaknar till liv. Dela gärna klippet på den odödliga fisken!

Annons
Dela på Facebook