Kändisar

Leif GW Perssons val efter hälsobeskedet och hyllningen i sändning – ”Det är lugnande för mig”

Annons
av nuntium
6 december, 2018
Annons

Under onsdagsmorgonen gästade Leif GW Persson ”Malou efter tio” för att prata om sin senaste bok ”Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv”.

Ett av ämnena som berördes i programmet var alkohol och drogmissbruk. De pratade om hur populärt det var under 70-talet att pröva sig fram med drogerna av vetenskapliga själ. Vilket ledde till att Leif GW upptäckte att han var helt ointresserad av alla droger utom alkohol.

Annons

Malou påpekar att alkoholen har varit en stor del utav GW´s liv.

– Det är lugnande för mig. Det stänger av huvudet för mig. Det är märkligt, säger han i programmet.

Efter Leif fyllt 50 år började han ta lugnande tabletter.

– De är inte så trubbiga. Alkohol påverkar dig på många sätt. De är starkt beroendeframkallande. Det där lugnet är ju svårslaget, säger Gw.

Han är noga med att poängtera att han har dragit ner på tabletterna. Endast någon gång per år då han mått riktigt dåligt.

– När det blir som allra värst, när mörkret sluter sig omkring sig. Så länge du förstår varför du mår på ett visst sätt då är det egentligen ingen fara och så länge det finns en yttre orsak. Men när du inte har någon ytter orsak som du kan peka på när du inte fattar varför du mår på det här viset. Då blir det illa, säger Leif GW.

GW berättar att han ibland kan inbilla sig saker när han mår som sämst.

– Då kan jag få för mig att till och med Riksbanken kommer gå i konkurs.

Malou von Sivers frågar vad som gör honom lycklig, kommer han att tänka på sina elva barnbarn.

– Jag är lycklig när jag umgås med mina barnbarn och jag umgås mer nu med mina barn. Jag har stort utbyte av det och då kan jag uppleva lycka. Senast i går när jag var barnvakt åt ett av mina barnbarn, säger han.

Barnbarnen kräver allt från uppmärksamhet, frukost och sagoboksläsning, vilket får Leif att känna sig behövd.

– I de lägena så upplever jag lycka genom att de är så beroende av en.

Annons
Dela på Facebook