Två tonårsflickor fick inte gå i skolan – år senare märker polisen det hemska

Publicerades den 9 oktober, 2017
Annons

Två tonårstjejer hittades helt utmärglade efter att de under flera års tid hade försummats av sin mamma. De hade inte fått gå i skolan och hade inte fått ordentligt med mat. I förhör säger den 15-åriga flickan:

– Mamma gav upp oss för längesen.

Polisen i Decatur, USA, hade fått uppgifter i januari om att en mamma allvarligt misskötte sina barn. Flickornas kusin hade bett två kvinnor att kolla om barnen mådde bra. När kvinnorna kom till huset fick de en chock!

Husets fönster var täckta av vitt papper och flickan som öppnade dörren var blek, hade torra och spruckna läppar, långt fått hår och var väldigt mager. Huset var extremt misskött och stank fruktansvärt.

Verkade inte äta

Vid detta tillfälle var tonårstjejerna 15 och 19 år gamla. Kvinnorna tog med dem till McDonalds och gav dem mat. Tonåringarna verkade dock inte veta hur de skulle beställa mat och de verkade inte kunna uppföra sig bland folk. Flickorna verkade ovana att äta mycket mat. Efter att de ätit klart fick tonåringarna följa med de två kvinnorna för att köpa matvaror, varpå en av flickorna sa:

– Jag har alltid drömt om det här, att gå till affären.

Luktade ruttet kött

Dagen efter fick larmcentralen ett samtal från tonåringarnas hem. Mamman, Mary Heller, hade ramlat och legat på badrumsgolvet i 20 timmar utan att kunna ta sig upp. När ambulansen anlände till huset märke vårdpersonalen att golvet var täckt av kartonger, och det luktade ruttet kött i huset.

Vårdpersonalen tog mamman till sjukhuset, och polis tillkallades till huset. I huset hittade polisen ett trasigt kylskåp, en igentäppt toalett, och i nästan alla rum fanns det stora högar med svart hår på mattorna. Polisen fick veta av tonåringarna att de hade fått vara utomhus endast när de skulle hämta tidningen och posten.

Fick inte gå i skolan 

På sjukhuset förhördes mamman och hon bad då om ursäkt för hur hennes hem såg ut. Hon förklarade att hon undervisat döttrarna i hemmet för att de var blyga. De hade inte gått i en riktig skola sedan lågstadiet.

I samband med mammans sjukhusvistelse kopplades socialen in och fick ta hand om tonåringarna. 15-åringen berättade att mamman hade lärt dem alfabetet men sedan gett upp undervisningen. I förhör med en socialarbetare berättade flickan:

– Hon gav upp oss för länge sen.

Grannarna var oroliga

Flickorna har äntligen fått börja i en riktig skola igen men ligger långt efter i undervisningen eftersom de saknar grundläggande kunskaper i alla ämnen. Grannarna har varit oroliga för flickorna under många års tid. Mamman Mary Heller åtalas nu för att ha försummat sina barn.

Se ett nyhetsinslag om händelsen här nedan.


Andra läste även:


11 saker som du inte visste om mardrömmar

Det satt en karl i herrbastun, och plötsligt fick han lite problem...

Frun hade varit på shoppingrunda och hade köpt väldigt dyra underkläder.

En liten pojke bestämde sig en dag för att han ville träffa Gud.

Kvinnan låg i koma sedan 14 år - blev gravid: "Ingen visste att hon..."

Den här klockrena kakan sprids som en löpeld på nätet – med 3 ingredienser och klar på nolltid

Tonåringen hör en pojke gråta längst bak i bussen – beordrar busschauffören att tvärnita då han inser sanningen

Nu sätter Lasse Holm ner foten mot orättvisan för Sveriges pensionärer – ”Det är för jävligt”

Miranda blev kallad äcklig av sin pojkvän – nu hyllas hon för sin ”viktnedgång” på 90 kilo

Läkaren opererade kvinnan 1 år tidigare - när dom träffas igen känner han knappt igen henne

Loppet är kört...

6 saker du bör säga istället för "Jag älskar dig". Nummer 5 är oerhört viktig!

7 fraser som kommer göra din man fullständigt galen och förälskad i dig

De flesta svenskarna svarar fel vid första försöket – hur många Q är dolda i bilden?