Nyheter

Två tonårsflickor fick inte gå i skolan – år senare märker polisen det hemska

av nuntium
9 oktober, 2017
Annons

Två tonårstjejer hittades helt utmärglade efter att de under flera års tid hade försummats av sin mamma. De hade inte fått gå i skolan och hade inte fått ordentligt med mat. I förhör säger den 15-åriga flickan:

– Mamma gav upp oss för längesen.

Annons

Polisen i Decatur, USA, hade fått uppgifter i januari om att en mamma allvarligt misskötte sina barn. Flickornas kusin hade bett två kvinnor att kolla om barnen mådde bra. När kvinnorna kom till huset fick de en chock!

Husets fönster var täckta av vitt papper och flickan som öppnade dörren var blek, hade torra och spruckna läppar, långt fått hår och var väldigt mager. Huset var extremt misskött och stank fruktansvärt.

Verkade inte äta

Vid detta tillfälle var tonårstjejerna 15 och 19 år gamla. Kvinnorna tog med dem till McDonalds och gav dem mat. Tonåringarna verkade dock inte veta hur de skulle beställa mat och de verkade inte kunna uppföra sig bland folk. Flickorna verkade ovana att äta mycket mat. Efter att de ätit klart fick tonåringarna följa med de två kvinnorna för att köpa matvaror, varpå en av flickorna sa:

– Jag har alltid drömt om det här, att gå till affären.

Luktade ruttet kött

Dagen efter fick larmcentralen ett samtal från tonåringarnas hem. Mamman, Mary Heller, hade ramlat och legat på badrumsgolvet i 20 timmar utan att kunna ta sig upp. När ambulansen anlände till huset märke vårdpersonalen att golvet var täckt av kartonger, och det luktade ruttet kött i huset.

Vårdpersonalen tog mamman till sjukhuset, och polis tillkallades till huset. I huset hittade polisen ett trasigt kylskåp, en igentäppt toalett, och i nästan alla rum fanns det stora högar med svart hår på mattorna. Polisen fick veta av tonåringarna att de hade fått vara utomhus endast när de skulle hämta tidningen och posten.

Fick inte gå i skolan 

På sjukhuset förhördes mamman och hon bad då om ursäkt för hur hennes hem såg ut. Hon förklarade att hon undervisat döttrarna i hemmet för att de var blyga. De hade inte gått i en riktig skola sedan lågstadiet.

I samband med mammans sjukhusvistelse kopplades socialen in och fick ta hand om tonåringarna. 15-åringen berättade att mamman hade lärt dem alfabetet men sedan gett upp undervisningen. I förhör med en socialarbetare berättade flickan:

– Hon gav upp oss för länge sen.

Grannarna var oroliga

Flickorna har äntligen fått börja i en riktig skola igen men ligger långt efter i undervisningen eftersom de saknar grundläggande kunskaper i alla ämnen. Grannarna har varit oroliga för flickorna under många års tid. Mamman Mary Heller åtalas nu för att ha försummat sina barn.

Se ett nyhetsinslag om händelsen här nedan.

Dela på Facebook

Annons