Berättelser

Pappan upptäcker att dottern trakasserar folk på nätet – då ger han henne en läxa för livet

Annons
av nuntium
20 juli, 2020
Annons

När pappan ser dotterns hemska beteende har han inget val än att ta tag i situationen. Nu sprider historien om hans bestraffning runt om på internet.

På sajten Reddit har en berättelse från en ensamstående pappa fått stor uppmärksamhet.

Annons

Han upptäckte en dag att hans dotter trakasserat andra personer på hennes skola. Reaktionen hyllas nu över hela internet.

Pappan skriver själv om händelsen, och även om det är en lång text är den definitivt värd att läsa!

Pappans berättelse

”Min dotter Callie är, för mig, en av de finaste personer jag känner. Hon har bra betyg, har trevliga vänner, och hinner samtidigt vara en underbar och kärleksfull dotter. Jag har aldrig behövt ge henne utegångsförbud och hon har aldrig gett mig anledning att tro att hon misskött sig.

Jag är ensamstående pappa till 3 döttrar. Det är tuft, men jag trodde att vi klarade oss helt okej. Callie är den äldsta.

Idag fick jag ett telefonsamtal från en gråtandes mamma som berättar att Callie har varit med och trakasserat en tjej i skolan. Callie och hennes vänner har tagit bilder på tjejen när hon gör ”lustiga” poser, t.ex. när hon böjer sig ner för att ta upp något och hon råkat visa sin stjärtskåra. Tjejen är överviktig och jag tror att de flesta bilderna har med ”fat shaming” att göra.

Mamman berättade att hennes dotter hade skärt sig i handlederna i morse och nu låg på sjukhuset.

Callie var på stranden idag och skulle komma hem om några timmar. Jag är så arg. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har försökt lära henne att man ska vara snäll och respektfull, och nu känns det som om jag inte ens vet vem hon är. Och från vad jag har förstått är Callie ledaren bland hennes vänner.

Hur hanterar jag detta, och samtidigt håller allt samman? Vilka konsekvenser borde hon få för det här? Borde jag ta med henne till sjukhuset så hon får se vad hon har gjort?

Så Callie skulle ha kommit hem 20.30 ikväll. Klockan 20.15 ringer hon och säger att hon ska sova hos en kompis. Jag svarar ”Nej, du ska komma hem på en gång”, på vilket hon svarar ”Jag är redan här! Hejdå!” och lägger på.

Jag bestämde mig för att åka till kompisens hus, men det var tomt. Jag försökte ringa till olika kompisars föräldrar och får till slut tag på någons bror som berättar att tjejerna är i parken. Och visst var de det. Det var cirka 30 barn samlade runt en lägereld. Jag ser Callie dricka öl.

Så, det är inte likt mig att bli arg, men nu var sista droppen nådd. Jag gick fram till henne och sa att jag inte skulle ställa till med en scen men att hon måste följa med mig. Hon förvandlades till en helt ny person. ”Jag är nästan 18, du kan inte göra såhär mot mig! Du skämmer ut mig!”

Jag blev så arg att jag inte är helt säker på vad jag sa men något i stil med ”Du borde skämmas! En flicka ligger på sjukhus på grund av dig och dina vänner. Nu ljuger du för mig, är minderårig och dricker alkohol. Din mamma skulle skämmas så mycket för dig och jag vet inte ens vem du är längre.”

Jag ställde alltså till med en scen, och hon åkte med mig hem. Jag har tagit all hennes elektroniska utrustning dvs. dator, mobil, tv). Fast först sa jag åt henne att hon var tvungen att logga in på den anonyma sidan där de lagt upp bilderna, och be om ursäkt, och berätta att det var hon som lagt upp dem.

Till min fasa såg jag att det inte bara var någon enstaka person hon trakasserat. Det var åtminstone 50 bilder på sidan.

Hon skickade ursäkten och sen gjorde jag det klart för henne att resten av hennes sommar var inställd. Hon får använda hemtelefonen, så länge jag är där och kan höra vad hon säger.

Andra konsekvenser som hon kan räkna med:

Obligatorisk terapi 1 gång i veckan.

Samhällstjänst – undersöker fortfarande möjligheten till detta.

När flickan kommer hem från sjukhuset ska Callie be om ursäkt till henne och hela hennes familj.

Jag har tagit bort hennes dörr tillfället, hon förtjänar inget privatliv på ett tag.

Jag har tagit bort alla lyxprodukter som inte anses vara nödvändiga. Bland annat: Dyra skönhetsprodukter som jag har köpt till henne. Jag gav henne istället billigare varianter.

Jag har rensat hennes rum och just nu finns det bara böcker och hennes piano kvar. Jag har sagt åt henne att ta igen läsning och att hon borde försöka lära sig spela pianot som hon bad om men sen aldrig använde.

Jag sa åt henne att sova på saken. Om hon vill fortsätta bråka imorgon så kommer jag att lägga till saker på listan. Om hon accepterar sitt straff så kommer jag att överväga att förkorta straffet.”

Vad tycker ni om pappans straff? Var hans reaktion för hård eller agerade han rätt i den hemska situationen? Dela och kommentera!

Annons
Dela på Facebook