Nyheter

Tittare upprörda efter inslaget i Nyhetsmorgon – TV4 svarar på kritiken

av nuntium
7 juni, 2019
Annons

TV4 får skarp kritik på sociala medier efter ett inslag om trendiga accessoarer. Kanalen bemöter kritiken från sina tittare via Instagram.

Det var ett inslag under söndagens Nyhetsmorgon som rörde upp känslor i kommentatorsfälten. I inslaget visade man upp sommarens trendigaste accessoarer tillsammans med modeskribenten Emilia de Poret, 42.

Annons

Många tittare var dock inte helt nöjda med valet av produkter man valde att visa upp. På Nyhetsmorgons Instagram-konto uttryckte sig upprörda tittare om innehållet.

”Jag trodde att tv4 och nyhetsmorgon var ett program för alla, oavsett samhällsklass? Varför bara visa accessoarer för de med mer pengar än att tipsa om vad de med mindre ekonomi kan göra för att piffa upp sig, precis som de med bättre ekonomi?”, skriver en person i en kommentar.

Bara märkeskläder

Det man var upprörd över var alltså främst hur TV4 valde att i huvudsak visa upp produkter som de flesta inte har råd med. Märken som visades var bland annat Nathalie Schuterman, Cos, ATP Atelier, Flattered och Dagmar. Något som inte gick hem hos tittarna.

”Dessutom, fult att stå att kommentera att skor med kardborreknäppning skulle vara sämre än de finare skor som visades idag. Faktiskt tröttnat på er klasskillnad. Nu är jag inte bland de sämst lottade i samhället, men tycker ändå att det är för mkt tips åt de med pengar”, menade en tittare.

”Varför inte tipsa om kläder o accessoarer för de med en snålare ekonomi? Varför alltid finaste o dyraste sakerna? Samt varför klanka ner på skor med kardborreknäppning som ni gjorde idag? Funderat på detta en längre tid och nyhetsmorgon är väl för alla, oavsett tips, råd och vad ni har för teman ni har?”, skriver en annan.

TV4 svarar på kritiken

Kanalen själva valde att svara på tittarnas klagomål genom en kommentar på Instagram.

”Vi beklagar att du upplever Nyhetsmorgon på det här sättet. Morgonens inslag gav även tips från billigare kedjor, dock tar vi självklart vidare dina synpunkter till redaktionen”, skriver TV4.

Ord och inga visor från tittarna, visa mer budgetalternativ i framtiden tack!

 

 

 

Dela på Facebook

Annons