Otroligt

Se den 16-åriga babyns otroliga historia: tonåringen som inte blev större än en bebis på grund av det sällsynta tillståndet

av nuntium
11 februari, 2019
Annons

De flesta föräldrar oroar sig för att deras tonåringars betyg och att de ska hamna i bra vänskapskretsar. Men dessa vanliga tonårsbekymmer hade aldrig familjen Greenberg.

År 1993 välkomnade de sin tredje dotter Brooke till världen. Men det insåg snabbt att någonting inte stod rätt till med Brooke.

Annons

När hon var fyra månader gammal hade hon knappt växt någonting alls.

Läkarna kom fram till att hon led av det väldigt sällsynta tillståndet ”Syndromet X”, eftersom man vet så lite om syndromet.

Bildkälla: Youtube

Syndromet X stoppar åldersprocessen, vilket hindrade Brooke från att bli större än en liten bebis.

Under hela sitt liv vägde Brooke aldrig över 17 kilo. Familjen Greenberg kämpade för att få svar från de medicinska klinikerna, som var helt förbluffade över Brookes ovanliga sjukdom.

”Jag känner mig ledsen när jag ser barn i samma ålder som Brooke. När jag ser var dom är och vad dem gör varje dag”, sa mamma Melanie i Channel 5 dokumentär.

Läkarna trodde att Brooke skulle dö vid tidig ålder, men hon trotsade oddsen, men tyvärr dog hon  år 2014, när hon var 20 år.

Trots de sorgliga avslutet hon fick, har Brooks unika DNA givit mikrobiologer i Florida ett genombrott och insikt i studien kring ”Syndrom X”, som kan möjliggöra en utveckling av framtida behandlingar för tillståndet.

Se delar av dokumentären i klippet nedan:

 

Dela på Facebook

Annons