Knep

Såhär enkelt kan du göra ett graviditetstest – med tandkräm

Annons
av nuntium
3 oktober, 2017
Annons

Känner du oro över att du kanske är på smällen? Eller är du kanske överlycklig över situationen men har ingen tid till att köpa ett graviditetstest och absolut inte kan hålla dig? Då kan du prova detta helt galet enkla och geniala knepet!

När du är gravid så bildas ett hormon i kroppen som går under den vackra termen hCG. Graviditetstesten som du köper i butiker mäter hur mycket av detta hormon som finns i urinen, vilket indikerar på huruvida du är på tjocken eller inte.

Annons

För att få ett så säkert svart som möjligt bör du göra testet ungefär vid den tid då mensen skulle ha kommit. Det rekommenderas alltid att du gör testet direkt på morgonen när du vaknar, då hormonnivån i kroppen oftast är som allra högst.

Men det här vet vi ju! Nu till tandkrämen!

För dig som absolut inte har tiden eller pengarna till att springa och köpa ett graviditetstest kan istället göra det på ett sjukt mycket enklare sätt!

Steg 1:

Ta två plastmuggar som är rena (så klart). Urinera i den ena muggen och lägg en stor klick med tandkräm i den andra. Hittills enkelt, eller hur? Observera dock att det måste vara en helvit tandkräm, så inga färger i eller dylikt.

Steg 2:

Flytta din urin från ena muggen till den andra, med tandkräm. Enklast är att använda en pipett, men annars kan du lika väl bara hälla över, så länge du gör det långsamt. Och häll bara lite grand, ungefär 50/50 av vardera.

Steg 3:

Det sista steget är att blanda ordentligt och sedan bara låta det stå i ungefär 3 – 5 minuter.

Resultatet:

Om tandkrämen har blivit bubblig eller lite skummande och fått en svag, svag blå färg så är sannolikheten stor att du är gravid. Om tandkrämen däremot är helt oförändrad är du troligtvis inte gravid.

Observera dock att knepet inte är 100% tillförlitligt – men det är å andra sidan inte ett graviditetstest heller.

Om du inte hängde med i våra enkla steg kan du se ett videoklipp nedanför som förklarar hela processen! Mycket nöje!

DELA artikeln med dina gravida vänner, så de kan utföra och se om testet fungerar till 100%!

Annons
Dela på Facebook