Nyheter

Så här länge kommer supervärmen stanna i Sverige

Annons
av nuntium
2 juni, 2018
Annons

De senaste veckorna har skrivit historia i historieböckerna då det har bjudits på riktigt varma härliga sommardagar. Man känner verkligen att sommaren är här.

Men är sommaren här för att stanna? Hur länge värmen kommer stanna får du svar på här i klippet nedan.

Annons

Se klippet här:

Du kan inte ha missat det, de är jättehärligt väder runt om i hela Sverige just nu. Det är riktigt varmt och årets maj slog rekord och blev den varmaste någonsin.

Förklaringen till varför det har varit så himla varmt har vi skrivit om i en artikel tidigare som du kan läsa mer om här.

Den 30 maj så uppmättes temperaturen till 31,1 grader varmt i Göteborg och värmen ser ut att stanna ett litet tag till.

Christoffer Hallgren, som jobbar på Foreca som är en vädertjänst, har berättat för Aftonbladet att det kommer bli fint väder även i juni på flera håll i landet.

Nu under helgen så väntas det bli 26 grader varmt och ännu högre temperaturer i Svealand och i större delar av Götaland.

Men hur länge kommer värmen stanna då?

Nästa vecka ser det ut som att det kommer bli lite lägre temperaturer, men trots det så ser det ut att kunna bli riktigt bra väder.

– Då kommer lite svalare temperaturer vilket är efterlängtat av många, säger Hallgren till Aftonbladet.

Kom ihåg att dricka mycket vatten

Glöm inte bort att dricka mycket vatten nu i supervärmen. Det är jätteviktigt att få i sig tillräckligt med vätska. Försök att sikta på att dricka minst 2 liter per dag.

Om du inte dricker tillräckligt med vatten kan du känna av det på flera olika sätt, bland annat huvudvärk, förstoppning och yrsel. Ditt urin kan även bli mörkare / mer orangefärgat.

Dela gärna denna uppmaning så fler kommer ihåg vikten av att dricka vatten.

Glöm inte klicka på gilla-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Annons
Dela på Facebook