Nyheter

Pojken får akut smärta i magen efter en hamburgare – på sjukhuset avslöjas det fruktansvärda

av nuntium
16 maj, 2018
Annons

Vad är godare än en väldrillad hamburgare på sommaren?

Nadia Fiore skulle tillsammans med sin familj ha en lugn och trevlig sommar med mycket grillande och bara njuta av det fina vädret.

Annons

Men det som såg ut att bli en härlig sommar förvandlades snabbt till en mardröm för familjen. Det visade sig att denna sommar skulle familjen aldrig glömma.

Familjen hade bestämt sig för att grilla hamburgare. Sagt och gjort så la familjen köttet på grillen och när det var färdigt kom alla barnen och familjen åt tillsammans.

Efter att sonen Anthony tuggade i sig den saftiga hamburgaren så visste mamman att det var någonting som var fruktansvärt fel.

Av smärtor så vred sig Anthony. Han sa att det kändes som att en nål satt fast i halsen.

Omedelbart så bar det av till akuten där läkarna snabbt kunde konstatera att någonting inte var som det borde. På röntgenbilderna så visade sig en mycket liten, fin nål.

Men läkarna var inte jätteförvånade. De hade sett detta förut. På röntgenbilden visade sig ett litet smalt strå av metall som skrot hål i pojkens hals inifrån.

Satt fast ett metallstrå

I halsen satt ett metallstrå från metallborsten som använts för att rengöra grillen.

För att få ut strået så var läkarna tvungna att operera. Operationen gick bra, men det var inte allt. Eftersom grillborsten var välanvänd så var strået täckt i bakterier.

Anthony hade utvecklat en infektion i halsen.

Men efter att ha ätit en antibiotikakur kunde läkarna tillslut friskförklara Anthony som då fick åka hem.

Vill nu varna andra

Nu vill familjen varna andra. Kasta den gamla grillborstarna!

Enligt Aziz Benbrahim, som arbetar som kirurg på MidState Medical Center, så har han sett denna typ av olycka tidigare. Vissa kan dessutom vara mycket allvarliga.

”Ingen för statistik på detta, det är det som är problemet. Den enda tidning som publicerat något om detta skriver att det hänt sex eller sju gånger, men jag tror att det är mycket, mycket vanligare” berättar han för CBS News.

I videoklippet som visas här nedanför kan du se hur du på ett säkrare sätt rengör grillen.

Stäng locket, värm upp grillen så att alla matrester löses upp. Ta sedan en bit aluminiumfolie som du gör till en boll och gnugga denna mot gallret istället för en stålborste, då försvinner smutsen.

DELA gärna läkarnas varning så fler grillmänniskor kan ta del av detta tips.

Se klippet här:

Glöm inte bort att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Dela på Facebook

Annons