Pappan tror att den hemlösa ber sonen om pengar – när pojken berättar sanningen får pappan en chock

Publicerades den 13 juni, 2018

Oavsett om vi kommer att erkänna det eller inte så är vi alla skyldiga när det gäller att döma andra människor. Det är mänskligt och vi försöker orientera oss i miljön, men det betyder inte att det alltid är rätt.

Att erkänna att vi har fördomar är knappast smickrande, det är en ganska dyster och hemsk sida av oss själva.

Den här pappan i berättelsen var inte särskilt stolt över att avslöja denna sidan av sig själv, men han gjorde det för att visa hur vi alla kan lära sig en del av hans son istället.

Så varför inte försöka se världen genom barnets kärleksfulla ögon?

Blanton O´Neal och hans 11-årige son Sean var med om något som skulle kunna hända oss alla.

Jag tvivlar på om jag skulle skriva detta eftersom det inte målar en smickrande bild av mig som person. Men jag tror att slutet visar hur vi alltid är ärliga mot oss själva.

Igår när Sean och jag reste till North Carolina på en fotbollsresa stannade vi vid en väg nära gränsen mellan North Carolina och South Carolina. Vi svängde av vid en liten bensinstation för att köpa dricka. Medan jag betalade gav jag Sean nycklarna så att han kunde gå tillbaka till bilen.

De tog mig ett tag att betala och när jag lämnade butiken såg jag hur Seans dörr öppnades och att han går ut ur bilen. Jag såg min son gå mot en man i rullstol. Detta var en äldre, afroamerikans man, med amputerade ben. Han verkade hemlös.

Min första reaktion var tyvärr ”oh helvete! Nu har han kallat på Sean och tar pengar från honom.”

När pappan kom närmare bilen såg han hur Sean hade ett kort samtal med mannen i rullstol, vände sig om och gick tillbaka till bilen.

Pappa Blanton gick också tillbaka till bilen.

”När jag kom in i bilen frågade jag honom vad det hela handlade om. Ingenting pappa, sa pojken och fortsatte: jag frågade bara om han behövde hjälp. han sa nej tack att allt var bra. Men han tackade mig för att jag frågade.

Erbjöd sig att hjälpa mannen

Dum som jag var, hade jag inte märkt att den äldre mannen försökte korsa en grusfylld parkeringsplats som var full med hål i marken. Han hade bara en rullstol och inga ben. Jag såg inte att min 11 år gamla son var medveten om att se detta i backspegeln. Han släppte telefonen han lekte med, hoppade ur bilen och erbjöd sig att hjälpa mannen.”

Då pappan körde iväg frågade Sean om de inte kunde ge mannen lite pengar. Så de körde upp bredvid honom och frågade om han behövde några pengar.

”Men han sa ”nej tack. Jag mår bra. Din son var en riktig gentleman och han gav mig allt jag behövde idag. Han är en ängel.”

Jag rullade upp fönstret och började köra vidare. Sean tittade på honom och vinkade glatt med ett stort leende i ansiktet.

Skulle jag ha gjort detsamma och gått ur bilen?

Jag skriver inte detta för att söka uppmärksamhet. Jag skriver detta för att berätta hur skadad vår värld kan vara. Vi har glömt att titta på världen genom barnets ögon.

Många har i många år sagt hur vuxen Sean är. Han kan verkligen vara centrum för sociala tillägg, och vara den clown som alla skrattar åt. Men hans sätt att vara vänlig faller ofta under radarn. Seans ville inte ha någon berömmelse efter detta. Han visste inte ens att jag skulle skriva det här. Han såg bara en man som han trodde behövde hjälp.”

 

Om alla gjorde någonting för någon annan en gång om dagen så skulle världen vara en bättre plats.

Se klippet nedan:

Glöm inte att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.


Gilla oss på Facebook, klicka på knappen:

Andra läste även:


5 anledningar till varför du inte bör äta godis

Det är hundens födelsedag - vad som gömmer sig i den stora kartongen måste vara århundradets gåva

Den lilla Chihuahuan möter en Grand Danois för första gången. Reaktionen är helt underbar!

Mannen lämnar sin fru med 6 barn- 3 månader senare upptäcker hon det ofattbara i bilen

Erik blev nekad bygglov till garage av kommunen – men de hade inte förväntat sig denna geniala lösning

Städerskan på hotellet öppnar de äldre paret byrålåda: De hon hittar får frun att börja gråta

Laddar du mobilen i sängen? Därför bör du sluta med det omedelbart!

11 par som gick ner i vikt tillsammans - se före- och efterbilderna. Wow!

10 tips för att leva ett lyckligt liv tillsammans med din partner

Veronicas husmorsknep håller fästingarna borta från dina husdjur - så här gör du

Kameran fångar de två hundarna i barnets rum – mamman tror inte sina ögon när det här händer

Läkaren klämmer mannens stora knöl i ansiktet - det som kommer ut är hemskt!

10 svenskar som fick betydligt SÄMRE julklappar än dig

Modellen laddade upp bild på dottern som är 5 månader - då blev fansen tokiga över den lilla detaljen