Berättelser

Gubben får sitt 30 år gamla träd nedhugget av borgmästaren – hans revansch är brutal

Annons
av nuntium
12 april, 2019
Annons

Om din kommun bestämde sig för att hugga ned ett träd som du planterat för 30 år sedan, hur skulle du då reagerat? Förmodligen skulle du ledsen och förbannad på deras agerande.

Det var precis det som den här gamla mannen från Redono Beach i Kalifornien fick uppleva.

Annons

Kommunen och borgmästaren var fast bestämda över att det gamla trädet som var 30 år gammalt som mannen planterat skulle huggas ned, trots att mannen inte ville det.

I vrede så planerade den gamla gubben en hämnd och skickade sedan ett öppet brev till borgmästaren. I brevet så avslöjade han vad han hade gjort. Den gamla gubbens brev har nu spridit sig som en löpeld på nätet och blivit en riktig succé med flera hundratusen delningar.

Efter att ha läst hans brev där han även avslöjar sin hämnd så förstår jag varför.

”Hej,

Jag arbetar som arborist. Det innebär att jag är trädvårdsspecialist, jag vårdar och tar hand om träd. Kort och gott så älskar jag träd. Om du frågar mig så är träd de vackraste, mest majestätiska och ståtliga levande varelserna på hela vår planet.

I dag tänker jag berätta en historia om liv och död och om hämnd för er. Allt började för tre år sedan, då kommunfullmäktige i staden Redondo Beach i Kalifornien bestämde att mitt 30 år gamla pepparträd skulle dö.

Mitt träds rötter hade trängt igenom asfalten utanför mitt hus. Staden upptäckte det och utfärdade en dödsdom mot mitt träd.

Utöver det så bestämde staden jag skulle få betala för skadorna på trottoaren från rötterna och för kostnaderna att såga ner mitt träd.

Jag älskade Clyde. Jag börjar bli med åren, men jag funnit tröst i att plantera något som jag vet kommer leva vidare efter min livstid.

Jag tog väldigt bra hand om honom. Jag dränerade marken runt honom, jag gav honom en ”krycka” att luta sig emot när han bara var en liten pojke och jag såg honom växa upp.

Men just när Clyde hade blivit en stark och frisk yngling, när han hade spridit ut sina rötter, byggt sitt eget tak, och hittat sin egen väg i livet, så bestämde sig borgmästaren i min stad för att slita upp mitt barn vid rötterna.

Borgmästare Steve Aspel. Du mördade mitt barn.

Det ska du få betala för.  

För två år och sju månaders sedan så planterade jag i hemlighet 45 amerikanska sekvoja-träd och 82 Mammutträd i flera olika parker, platser och på offentliga ytor runt om i hela staden.

I dag, så kommer trädens rötter att sträcka sig långt, långt ner i jorden. Du har kanske sett att flera nya träd står utanför Stadshuset, eller att ett helt nytt träd har plötsligt växt fram på din tomt?

De är alla Mammutträd och de kommer bara att växa snabbare och snabbare de närmaste månaderna.

Du dödade Clyde, men jag har ersatt honom med över 100 levande jättar. Och tro mig, de kommer bli stora som jättar. På bara några år kommer träden att passera 30 meter och fortsätta upp till över 90 meter. De kommer att leva bra längre än 2,500 år.

Bara att ta slita upp ett av träden kommer kosta dig tusentals kronor. Och jag skickar den räkningen till dig, precis som du gjorde mot mig för tre år sedan i dag.

Ha en bra dag nu. Må mina träd ta över din stad. Och må Clyde vila i frid.” 

Det öppna brevet var riktat till borgmästaren men det dröjde inte länge förrän det fick enorm spridning på sociala medier med mängder av olika reaktioner.

Om du inte vet vad ett Mammutträd är och hur stora dom kan bli, så finns det en väldigt bra bild här som visar det:

Jag kan förstå gubbens sorg efter att kommunen och borgmästaren utan någon som helst empati kapat ner hans träd. Gubbens svar till borgmästaren är otroligt bra!

Dela med dina vänner om du också tyckte gubbens brev var klockrent!

Glöm inte att gilla oss på Facebook för fler liknande berättelser.

Annons
Dela på Facebook