WTF

Modellen föddes utan ben och övergavs av föräldrarna – nu har hon fått revansch

av nuntium
21 mars, 2018
Annons

Se hur det har gått för 25-åringen som just nu bor i Los Angeles och har verkligen åstadkommit en självständigt och framgångsrikt liv för sig själv.

Hon vill inte att man kallar eller ser henne som handikappad eftersom det är en begrepp som Kenya vägrar att erkänna. Istället hänvisar hon sig själv som ”unikt annorlunda”.

Annons

Kanya hittades i Park Chong, nordöstra Thailand, på sidan av en väg i ett gräsbevuxet fält.

De män och kvinnor som hittade henne, tog ur henne ur filten som hon var inlindad i och upptäckte att hon inte hade några ben. Det fanns ingen ärrbildning eller bevis på några medicinska förfaranden så man har antagit att hon föddes på det här sättet.

Kanya har heller inga officiella handlingar på sig själv.

Att växa upp ”helt annorlunda” skulle ha varit förståeligt om Kanya hade stängt in sig från omvärlden men istället har hon haft en positiv syn på sig själv och sitt liv.

”Jag använde mig inte utav termen ’handikappad’, utan mer som unikt annorlunda.

Handikappad för mig är ett ord som förhindrar att du är vad du är. Jag kan fortfarande flytta mig och gå på händer. Att vara född med vad du inte har och måste gå igenom livet utmanar dig på dina egna sätt.

Jag föddes utan ben, så jag måste göra mitt liv på mitt sätt – ur mitt eget perspektiv genom verkligheten” säger Kanya till Unilad.

Kanya beskriver sig själv som en utåtriktad person och har därför lätt att skaffa vänner.

Hon har en framgångsrik modellkarriär, och är något hon har arbetat med sedan 15 års ålder, men trots det planerar hon inte att stanna där, utan siktar mot nya mål och utmaningar i framtiden.

Hon berättar att: ”Jag tänker inte ha modellandet som mitt huvudsakliga sätt att leva. Jag älskar bara att göra det för jag vill ändra skönhetsnormerna.

Jag vill visa att modellandet är ett konstverk, som ett fotografi visar den på duken som uttrycker människornas personligheter.”

”Men mitt mål är att vara en motiverande talare för andra människor.”

Hennes budskap är enkelt, men inspirerande:

”Jag ser inte livet som ett problem som lever utan ben. Jag ser det som, ”om det finns en vilja, det finns ett sätt”. Jag kan hitta ett sätt  för att anpassa mig.

Var dig själv. Fokusera på dig själv och gör dig bättre än igår. Ta inte livet för allvarligt och släng inte av det som det är ingenting.”

Se klippet nedan på Kanya:

Dela detta med dina vänner!

Dela på Facebook

Annons