Hälsa

7 saker du ABSOLUT inte ska försvara i ditt badrum

Annons
av nuntium
12 oktober, 2020
Annons

Det är lätt att badrummet snabbt blir fyllt av en rad olika småsaker, men visste du att en del saker absolut inte hör hemma där? Här är några produkter som du bör ta bort från ditt badrum omedelbart!

1. Medicin

Det här är något de flesta av oss är skyldiga till. Trots allt så känns det väldigt naturligt att förvara medicin i badrummets medicinskåp, men det bör du faktiskt sluta med. På grund av varierande temperatur och fukt från dusch samt bad kan medicinernas stabilitet minskas, bli mindre effektiv och till och med utgå snabbare. Förvara i stället din medicin på ett svalt och torrt ställe, till exempel i sovrummet eller köket.

Annons
assorted medication tables and capsules

Unsplash

2. Elektronik

Visst, om du har ett modernt badrum kommer du förmodligen inte få någon elstöt, men det är ändå en dålig idé att förvara elektronik där. Iphone, Ipad, radio och laddare kan alla skadas vid hög fuktighet. Se till att ha badrummet fritt från elektronik som kan ta skada när du till exempel duschar.

3. Smink och sminkborstar

Precis som med medicin kan värme och fukt försämra livslängden på ditt smink. Dessutom kan det samlas massor med bakterier på dina sminkborstar. Var noga med att tvätta och rengöra borstarna ofta och förvara dem utanför badrummet.

Makeup Brush on Black Container

Pexels

4. Parfym

Din parfym kommer få en svagare doft med tiden om den utsätts för värme och fuktighet som finns i badrum. Ställ istället din parfym i sovrummet så riskerar inte doften att försvinna.

5. Rakblad

Om det har varit fuktigt i badrummet under en längre tid kan det orsaka att dina rakblad slits vilket eventuellt kan sluta med att metallen på rakbladen oxideras och rostar. Var noga med att torka av rakbladet som du har i duschen för att förlänga livslängden.

Unsplash

6. Nagellack

Om du förvarar ditt nagellack i badrummet kommer du förmodligen märka att konsistensen blir för tjock efter ett tag och att nagellacket förlorar färg. Troligtvis så är det ångan från duschen som är orsaken. Dessutom kan värme göra att nagellacket förlorar färg, och du bör därför förvara det i kylskåpet istället för extra skydd.

7. Solskyddsfaktor

När du förvarar solskyddsfaktor på varma ytor så förloras effektiviteten snabbt. Ha inte din solskyddsfaktor i badrummet då värmen och ångan kan orsaka att solkrämen separeras och mögel kan bildas. Tänk även på att solskyddsfaktor har utgångsdatum.

Hade du koll på de här grejerna? Dela och tipsa dina vänner hur de kan ta hand om sina produkter!

Annons
Dela på Facebook