Djur

Männen ser någonting stort mystiskt djur närma sig båten – sedan inser dom vad som håller på att hända

Annons
av nuntium
3 mars, 2019
Annons

Besättningen på den här båten fick sig en rejäl överraskning när ett stort djur närmade sig deras båt. Till en början så såg inte männen vad det var för något, men sedan så insåg dom vad som höll på att hända.

Det var vid en rutinmässig patrullresa för marinen i Sri Lanka som till en början inte bjöd på några överraskningar. Det mesta var som vanligt när dom genomsökte området för att förebygga och hindra brottslighet.

Annons

Plötsligt så ser männen som befinner sig ombord någonting väldigt stort som rör sig emot dom i vattnet, det rapporterar ABC News.

Männen förstod snabbt att det rörde sig om något djur, men dom kunde inte se vad det var för något.

Källa: Youtube

Tittar närmare och ser vad det är

Männen tittar närmare och ser sedan att det är en elefant som kämpar för sitt liv där i vattnet.

Elefanten gör allt för att hålla sitt huvud ovanför vattenytan. Den panikslagna elefanten är troligen bara sekunder från att drunkna.

Sjömännen agerar omedelbart. Dom sätter på sig sin dykarutrustning och hoppar genast i vattnet.

Enligt myndigheter så sveptes elefanten ut till havs efter att den ska ha korsat en lagun, men missbedömt vattennivån. Det gjorde att den flöt ut till havs.

”De vadar vanligtvis genom grunt vatten eller simmar, för att ta en genväg”, säger talespersonen Chaminda Walakuluge enligt Daily Mail.

Lyckades rädda elefanten

Männen band ett stort rep runt elefanten och fick då kontroll över den. En av männen klättrade upp på elefantens rygg och började sedan föra in den mot land och säkerhet.

Chaminda Walakuluge berättar att det var en mirakulös räddning.

Tack vare deras insats så klarade sig elefanten utan några skador och kunde sedan lämnas över till djurvårdsmyndigheten.

I videoklippet nedan kan ni se den mirakulösa räddningen.

Se klippet:

Annons
Dela på Facebook