Oj

Mannen får en livsfarlig infektion i hjärnan – efter att ha använt den populära produkten för att rengöra sin öron

av nuntium
14 mars, 2019
Annons

Mannen utvecklade en livsfarlig infektion efter att ha rengjort sina öron.

Den 31-åriga mannen fick uppsöka sjukhus för att ha fått ett anfall och kollapsat. Väl på sjukhus konstaterade läkarna att mannen hade fått en infektion i hjärnan efter att ha använt bomullspinnar för att rengöra sina öron.

Annons

Läkarna tror att en del av knoppen har fastnat i mannens öra under en femårs period innan han kollapsade och fick anfall.

Undersökningen visade att mannen hade en bakteriell infektion som startade i örat som sedan spred sig till hjärnan.

Bildkälla: BMJ case reports

Dr Alexander Charlton, en av specialisterna som behandlade mannen, sa att han hade börjat utveckla allvarliga neurologiska symptom.

Mannen upplevde en hemsk huvudvärk på vänstra sidan av huvudet, smärtan var så svår att han kräktes. Han började också få svårt att komma ihåg folks namn.

Läkarna misstänker att mannens symptom började flera år tidigare, innan han fick sitt anfall. Enligt mannen började öronvärken ungefär fem år innan och han började också få hörselnedsättning. Han hade tidigare behandlats för öroninfektion i hans vänstra öra två gånger tidigare.

Infektionen hade startat i örat

Dr Alexander Charlton skickade mannen på en CT-skanning för att undersöka hans hjärna. Undersökningen visade att hans hjärnbalk var inflammerad, precis bredvid sin vänstra hörselgång.

Läkaren antog då att infektionen hade startat i örat och sedan spridit sig mot hjärnan. Mannen diagnostiserades med nekrotiserad otitis externa, vilket innebär en infektion i mjukvävnaden i öronkanalen.

Kirurgerna hittade sedan en bit av bomullspinnen. Den var omsluten av öronvax, vilket tyder på att den suttit där en längre tid, rapporterade Alexander Charlton i en rapport.

Mannen fick spendera en vecka på sjukhus innan han fick åka hem med en antibiotikakur på 2 månader för att få bort infektionen.

Dela på Facebook

Annons