Nyheter

Leif GW ryter ifrån och startar krig mot Facebook: ”Ska de jävlar i mig få betala”

Annons
av nuntium
5 september, 2019
Annons

Sedan en tid tillbaka har det pågått en bedrägerivåg på Facebook där svenska kändisar blir utnyttjade i bluffannonser. En som har blivit drabbad är Leif GW Persson och nu har han fått nog. Nu ryter GW ifrån mot nätjätten.

Du har förmodligen själv sett det i ditt nyhetsflöde på Facebook. Bluffanonserna med kändisar som gör reklam för allt från hur du blir rik på Bitcoin till hudvårdsprodukter.

Annons

Om du klickar vidare på någon av dessa annonser så blir du sedan uppmanad till att uppge dina kreditkorts uppgifter. Har du otur kan du bli lurad på flera tusentals kronor.

Det är flera kändisar som blivit drabbade där bedragarna snor deras identiteter för att skapa annonser som ska locka in människor i dessa bedrägerier. En som har blivit drabbad är kriminologen Leif GW Persson.

Sätter ned foten

Nu sätter Leif GW ner foten för bluffannonserna och där annonserna syns, nämligen Facebook.

– Jag har inget hopp om att kunna gripa de här skurkarna som ligger bakom själva operationen. Men däremot kan jag naturligtvis se till att försöka göra livet surt för distributören, i det här fallet Facebook, säger han i programmet ”Efterlyst” som sänds på TV3. 

Riktar kritik mot nätjätten

Leif GW riktar stark kritik mot Facebook, som inte verkar bry sig om bluffannonserna som cirkulerar på deras plattform.

– Där skadar de både enskilda som de här pensionärerna och sedan så använder de sådana som mig och skadar därmed också mig. Det ska de jävlar i mig få betala för, säger Leif GW.

Facebook har svarat på de mail som Efterlyst skickat och i deras svar skriver dom att ”de ser allvarligt på fenomenet och gör miljardinvesteringar för att motverka den här typen av bluffannonser”.

Efterlyst sänds på TV3 på torsdagar klockan 20.00.

Annons
Dela på Facebook