Familj

Läraren frågar klassen hur många dagar det är på ett år – svaret är helt underbart

av nuntium
28 augusti, 2017
Annons

Barn har en otrolig förmåga att tänka på ett annorlunda sätt jämfört med vuxna och det är inget fel med det. Skillnaden på hur barn och vuxna tänker är att i barns värld så är ingenting omöjligt. Dom säger det första som dom tänker på utan att fundera om det är möjligt eller inte.

Det är därför barn har lättare att lära sig saker än vi vuxna, eftersom så fort vi ska göra något har vi en tendens att värdera det vi ska göra: ”så här kan man inte tänka eller göra”. När vi tänker på det sättet så begränsar vi oss oerhört mycket.

Annons

Till exempel så om du frågar ett barn: ”vad vill du bli när du blir stor?” så kan dom säga att dom vill bli kung utan att lägga en värdering i om det är möjligt eller inte. Medan vi vuxna vet att vi behöver födas kungligt för att kunna bli kung en dag så svarar barnen bara rakt ut, vilket gör att dom tänker mycket bredare än vi vuxna som har en tendens att tänka rakt på: ”nej, det där går inte.”, ”nej, det där är för jobbigt” innan vi ens har försökt.

I den här texten som är nedan har vi ett klockrent exempel på hur barn och vuxnas tankesätt kan skilja sig åt.

Läraren frågar sina elever:

– Hur många dagar är det på ett år?

Lille Olle räcker upp handen och får svara på frågan:

– Sju, säger Olle glatt.

– Tänk efter riktigt noga nu, Olle. Jag sa ett år och inte en vecka. Kan du nu säga mig hur många dagar det är?

– Sju, envisas Olle.

– Nej, min käre vän, nu får du allt skärpa till dig.

Då blir Olle lite ilsken och ryter till:

– Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag. Det blir väl sju! Några andra dagar känner jag i alla fall inte till.

DELA vidare om du också tycker Olles svar är helt klockrent!

Dela på Facebook

Annons