Nyheter

Kvinnlig lärare i 40-årsåldern hade sex med 16-årig elev i västra Sverige

av nuntium
20 november, 2018
Annons

Göteborgs-Posten skriver om en kvinna som är i 40-årsåldern som ska ha haft sex med en 16-årig elev. Hon ska vid flertalet gånger haft sex med eleven. Nu har hon sagt upp sig från skolan.

Det var i våras 2018 som kvinnan och eleven blev påkomna av andra elever som gick på skolan. Enligt uppgifter så ska eleven haft sina byxor neddragna och haft sin hand mellan lärarens ben.

Annons

GT skriver att de vid flera tillfällen smekt varandra.

Läraren som nu slutat ska ha varit elevens mentor, vilket innebär att hon varit klassföreståndare för honom. Enligt polisens undersökning som har gjorts så ska eleven och läraren vid upprepade tillfällen haft oskyddat sex och oralsex i skolans lokaler.

Enligt uppgifter som GP tagit del av ska kvinnan vara oerhört ångerfull. Relationen ska ha inletts efter att läraren och eleven fått kontakt över sociala medier, då eleven bad läraren om hjälp med en skoluppgift som rörde vänskapsrelationer.

Under tiden för inträffandet ska läraren ha undervisat i sex och samlevnad.

När rektorn för skolan fick reda på detta så blev läraren omedelbart avstängd och efter det så valde kvinnan själv att säga upp sig.

Efter det inträffade har Skolinspektionen begärt att dra in lärarens legitimation.

Dela på Facebook

Annons