Nyheter

Hilda blev lurad i nya Coop-bluffen – nu vill hon varna andra

Annons
av nuntium
2 november, 2018
Annons

Nu varnar både Coop och Ica om en ny bluffmetod som bedragarna har börjat använda sig utav.

Många personer har drabbats av bedrägeriförsöken och det är framför allt Ica och Coops kunder som har blivit utsatta.

Annons

46-åriga Hilda Rudén blev erbjuden att byta in sina bonuspoäng på Coop i utbyte mot en ny mobiltelefon.

Hilda nappade på erbjudandet och lurades att uppge uppgifterna till sitt bankkort.

Hilda säger till Expressen att:

– Jag fick betala för min dumhet och nu vill jag varna andra.

Både Ica och Coop varnar nu för bedragarna på sina hemsidor och enligt uppgifter ska det vara ligor som ligger bakom dessa bluffmeddelanden som skickas ut på sms och mejl.

Meddelandena innehåller påhittade erbjudanden eller tävlingar i syfte att försöka lura till sig dina bankkortsuppgifter, för att sedan länsa ditt konto på pengar.

Hilda Rudén, från Sollentuna kommun är en av dom drabbade. Hon är kund hos Coop och fick ett sms skickat från bedragarna.

I meddelandet stod det:

”Kära kund, du har 27101 poäng till godo som måste användas innan de upphör gälla om 4 timmar. Skynda in och använd dem nu”, skriver bedragarna och hänvisar till en bifogad länk.

När Hilda sedan klickade på länken kom hon till en hemsida som var välgjord och liknade Coops egna. På hemsidan erbjöds hon en iPhone XS som kunde bytas mot hennes bonuspoäng, och hon behövde enbart betala fraktavgiften.

– De skrev också att min bonus skulle gå ut inom fyra timmar, vilket gjorde mig lite fundersam. Samtidigt var det ett supererbjudande på en telefon som i vanliga skulle kosta 13 000 kronor. Och jag ville nyttja mina poäng innan de skulle gå ut, berättar Hilda Rudén.

Både Coop och Ica varnar för dessa bluffmakare på sina hemsidor.

– Man kan alltid ringa och dubbelkolla med Coops kundtjänst. Ring oss om du är osäker angående exempelvis något erbjudande du fått, säger Ann Persson, pressekreterare hos Coop.

Hilda vill nu varna andra för bluffen. Dela detta gärna med dina vänner så de blir uppmärksamma.

Annons
Dela på Facebook