Intressant

Se när världsartisten Bono hyllar svenska Greta Thunberg inför alla – efter den kyliga piken

Annons
av nuntium
25 januari, 2019
Annons

Klimataktivisten Greta Thunberg medverkade vid World Economic Forum i Davos under veckan.

Där fick hon möjligheten att hålla ett tal där hon riktade en syrlig kommentar till världsledarna. Kommentaren fick världsartisten Bono att reagera.

Annons

– Vissa säger att klimatkrisen är något som vi alla bär skulden för, men det är inte sant, säger Greta Thunberg i sitt tal.

Greta Thunberg, 16, uppmärksammades världen över när hon satt utanför riksdagen i Stockholm och klimatstrejkade förra året. Efter det har hon gjort stor succé och hyllas nu stort för hennes engagemang för miljön, men också för hennes ord om att ha diagnosen Asperger, och hur det gör henne till en bättre person.

View this post on Instagram

Morning train to World Economic Forum in Davos. #wef

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

Under veckan höll hon ett tal under World Economic Forum i Davos. Under hennes tal tog hon chansen att skicka en känga till världsledarna för deras arbete inom klimatfrågan.

På plats var även diplomaten Christiania Figueres, artisten Will.i.am och U2-stjärnan Bono.

– Vissa säger att klimatkrisen är något som vi alla bär skulden för, men det är inte sant. Om alla är skyldiga så finns det ingen som bär ansvaret. Och några är ansvariga. Vissa människor, företag, och framför allt beslutsfattare har vetat exakt vilka värderingar de har offrat för att fortsätta tjäna osannolikt mycket pengar, säger hon och avslutar med:

– Och jag tror att många av er här i dag tillhör den gruppen.

En kort stund blev det tystnad innan det utbröts applåder, och man ser klart och tydligt att Bono hyllar Greta Thunbergs syrliga pik mot världsledarna.

View this post on Instagram

I was given the opportunity to speak at a lunch in Davos today… On the panel was Bono, Christiana Figueres, Jane Goodall, Will.i.am and Kengo Sakurada.

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

Annons
Dela på Facebook