Hemskt

Mamman klär ut sin son inför en Halloweenfest – får hela nätet att rasa

Annons
av nuntium
31 oktober, 2018
Annons

En mamma blev stämplad som rasist efter att ha lagt upp bilder på hennes sons kontroversiella Halloween utklädnad på Instagram, skriver Daily Mail.

Mamman postade bilderna på Instagram under texten: ”När din son absorberar karaktären! Låt oss ”brasilianisera” den här saken! #Slave.”

Annons

Utklädnaden var uppenbarligen utformad som en klädsel för pojken att bära på sin fest i skolan i Natal, i den brasilianska staten Rio Grande do Norte.

Mamman – Sabrina Flors inlägg blev väldigt snabbt viralt och möttes av skarp kritik. Han kallades bland annat för ”rasist” och ”idiot”.

”17”

I en mer chockerande twist skrev mamman senare ett svar på sociala medier att svart slaveri i Brasilien var ”en lögn”.

”Läs inte böcker om brasiliansk historia. De säger att det var svart slaveri i landet, men det är en lögn. Argumentera inte med det uttalandet, eftersom du kommer att vara rasistisk, den värsta personen, skräp. Jag förstår inte om problemet var det den snygga utklädnaden eller ”17” på bilden.”

”17” är ett nummer som också fanns med i hennes profil, som uppenbarligen är numret som används av anhängare av en nyligen vald högerpopulist presidenten Jair Bolsonaro.

Pojkens skola gick ut med ett uttalande som fördömde kostymen och sa att det rörde sig om ett historiskt sår i Brasilien, eftersom landet har importerat flest afrikanska slavar i något land under den atlantiska slavhandeln, med uppskattande 4,9 miljoner slavar som togs över till Brasilien mellan 1501 och 1866.

Ville inte förolämpa någon.

Skolan betonade också att de inte stödjer ”rasism och fördomar”.

Den 9-åriga pojken har inte blivit namngiven i lokala medier och mamman har inte offentliggjort något, men hon har skrivit på sociala medier igen för att förklara att hon ”oerhört beklagar” vad som hänt och inte ville förolämpa någon.

Se klippet ovan

Annons
Dela på Facebook