Hemskt

Hennes tvååriga son brännskadades svårt på förskolan – nu varnar hon andra föräldrar

Annons
av nuntium
22 augusti, 2019
Annons

Måltiden med en varm grönsakssoppa skulle sluta i katastrof för tvååringen som fick lämna förskolan med allvarliga brännskador.

Thea var på jobbet när hon fick det hemska samtalet från förskolan. Hon kunde höra sin två-åriga son vråla av smärta i bakgrunden, efter att ha fått kokhet grönsakssoppa över sig.

Annons

Hon jobbar ironiskt nog på barnakuten och nu vill hon varna andra föräldrar för händelsen och få förskolor i Göteborg att skärpa sina rutiner.
”Det är bara en tidsfråga innan det händer igen”, säger Thea.

 Togs till sjukhus

Tvååringen fick brännskador på 10 procent av sin kropp och togs till sjukhus. Där fick han vara inlagd i en månads tid och har fortfarande ärr efter olyckan. Thea förstod direkt att något var fel när hon hörde sin son skrika i bakgrunden under telefonsamtalet.

– Då fattade jag hur fruktansvärt allvarligt det var, säger Thea i en intervju med SVT.

– Han har nu efteråt berättat att han suttit på en stol vid ett bord där en het grönsakssoppa ställts fram. Han ville då lukta på soppan men halkade från stolen och fick tag i soppkastrullens kant som åkte ner över honom i fallet, säger Thea till SVT.

Vill ändra rutiner i förskolan

Mamma Thea går nu ut och vill få till en förändring i förskolorna, som borde se över sina rutiner. Samtidigt vill hon inte peka finger mot någon för olyckan.

Göteborgs skolförvaltning är medvetna om händelsen och har uttalat sig:

– Vi är oerhört ledsna för att detta kunde hända i förskolan. Förskolan skall vara en säker plats, säger Ulla Jonsson, utbildningschef Centrum, till SVT.

Annons
Dela på Facebook