DIY

Du har gjort rent grillgallret på fel sätt i hela ditt liv – så här ska man egentligen göra

av nuntium
18 maj, 2018
Annons

Sommaren har inte riktigt kommit än men efter några dagars värme så har vi blivit påminda om hur härligt det är med sommarvärme. Temperaturen visade uppemot 30 grader varmt på flera ställen runt om i landet och badplatserna fylldes med solsugna människor.

Uteserveringarna fylldes, glass käkades i massor och i villakvarter så kunde man känna doften av grillat. Detta som sommaren hör till. Helt underbart att få känna på det redan nu i maj månad.

Annons

Under sommaren försöker vi här hemma grilla så mycket som möjligt. Det finns nästan inget godare än en väl grillad köttbit. Det finns en annan fördel med att grilla också och det är att grillat är väldigt nyttigt.

Nu kommer ett grilltips som du garanterat kommer ha nytta av i sommar. Vi tror nämligen att du, precis som jag, har gjort rent grillgallret på fel sätt i hela livet.

Anledningen till att vi tror det, är för att du har förmodligen precis som oss alla andra använt någonting som liknar en stålborste för att rengöra gallret. Men efter att du har sett detta kommer du slänga stålborsten och göra på det här sättet.

Det är en enkel metod som rengör ditt grillgaller på nolltid utan stålborste och utan kemikalier. Bra va?

Så här gör du

För att göra rent grillen med den här metoden så behöver du en potatis och en gaffel. Skär potatisen i två delar och fäst sedan gaffeln i potatishalvan.

Gnugga sedan potatisen mot gallret. Då kommer den att göra rent gallret. Det kan behövas att gallret är lite uppvärmt för att det ska släppa enklare, men akta så du inte bränner dig.

Ibland så kan den enklaste lösningen också vara den som är mest effektiv. Knepet som alla kommer ha nytta av i sommar ser du i klippet här nedan.

Se hur du gör i klippet nedan:

Dela gärna detta vidare med dina kompisar.

Glöm inte att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Dela på Facebook

Annons