Hemskt

Hemska klippet när hästen kämpar emot – när ägaren binder fast honom i bilen och kör

av nuntium
29 oktober, 2020

Det här paret släpar sin häst efter bilen på ett otroligt grymt sätt.

Att så många fortfarande kan vara grymma mot djur gör oss både upprörda och extremt ledsna. I den här videon släpar ett par en häst efter en bil på en snöig väg.

Ett par från Colorado var de nya ägarna till en häst som heter Trigger. De hade fått honom för billigt, efter att han enligt uppgift orsakat problem för sina tidigare ägare, enligt CBS Denver.

Annons

Men deras agerande visade att de inte var utrustade för att ta hand om en häst: de fäste Trigger på baksidan av sin lastbil, körde och drog honom bakom sig.

”Han är sur”

Den stackars hästen försöker förtvivlat stanna, men paret fortsätter bara köra bilen. Trigger stampar i sina hovar och reser för att hålla jämna steg med bilen, som enligt uppgift körde i 100 meter på vägen.

Enligt KRDO kan man i originalvideon höra förarna förklara att de drar hästen för att han är ”sur”.

Grand County Sheriff’s Office översvämmades av samtal om händelsen, och en utredning tog vid. Ägarna har enligt uppgift samarbetat med utredningen. Snart meddelade den 14:e riksadvokatbyrån att ägaren hade anklagats för djurbrott.

Nätet rasar mot parets hemska agerande och bilderna blev snabbt virala på sociala medier.

Kontrollerades av vetrinär

Hästen trigger fick till slut kontrolleras av en lokal veterinär, som fastslog att hästen var väldigt öm men inte hade något trauma. Trigger fick sedan överföras till det lokala djurskyddet.

Ägarna har dock uttryckt en djup ånger över händelsen. De gav en intervju till CBS Denver och bad om ursäkt.

”Man fattar ett dåligt beslut ibland och det kan förstöra ens liv”, sade hon. ”Jag har förlorat mitt jobb på grund av detta, jag har upprört många människor. Jag fick vår häst att gå igenom något som han inte borde ha fått gå igenom. Jag hade fel.”

”Jag är väldigt ledsen. Jag förstår varför folk är upprörda. Jag var så dum att jag inte vet varför vi gjorde det.”

Annons
Dela på Facebook