Hemlöse mannens skylt får alla att tvärnita – inser sedan att de kört rakt in i en fälla

Publicerades den 15 maj, 2018

Som bilist ute i trafiken är det viktigt att man har sin fulla fokus på vägen och vad som händer runt omkring. Men eftersom mer eller mindre alla äger en mobiltelefon idag så är uppmärksamheten någonting som ifrågasatts.

Ifall man är ute och åker i närheten av skolor och lekplatser så är det ännu viktigare att man har uppmärksamheten på rätt saker, för det går snabbt när barn är i farten.

Rätt vad det är så kommer ett barn rusandes rakt ut i vägen på jakt efter en boll. Om man då inte reagerar omedelbart så är olyckan ett faktum.

Med det här i åtanke så beslutade polisen i amerikanska Bethesda, Maryland, att göra ett tillslag mot bilister som sitter med mobilen i handen medan de kör.

Tillvägagångssättet? Det här var ingen beredd på!

En morgon så möttes bilisterna som passerade Bethesda en hemlös man som stod med en skylt vid sidan av vägen. Han var varmt klädd och i handen hade han en skylt.

Men när bilisterna såg mannen och vad som stod på skylten så var det redan för sent!

På skylten kunde bilisterna nämligen läsa: ”Jag är inte hemlös. Jag är en polis i Montgomery County som letar efter brott mot mobilförbudet”.

Gissa om människorna blev förvånade när de läste vad som stod på skylten! Polisen hade nämligen bestämt sig för att under täckmantel fånga in de som bröt mot mobillagen.

Mannen som stod med skylten vid sidan av vägen hade utrustning så han kunde kommunicera med poliserna som stod längre fram i en kontroll.

När de förbipasserade som pillade på sina mobiltelefoner hade passerat så rapporterade han in dessa till de som arbetade i kontrollen som sedan kunde vinka in och bötfälla berörda förare.

Tillslaget gjordes i samband med skolstart, eftersom då vistades fler ungdomar i närheten. Totalt så delades 31 böter ut och 9 varningar till de som körde och använde mobilerna samtidigt.

Vissa av bilisterna blev riktigt förbannade över polisens fräcka kupp medan andra förstod att de hade gjort fel och att polisen enbart stod där för att poängtera säkerheten i trafiken.

Se bilisters reaktion i klippet här nedan:

Vad tycker du om polisens kupp? Berätta vad du tycker i kommentarsfältet.

Klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.


Gilla oss på Facebook, klicka på knappen:

Andra läste även:


92-åringen blir utslängd från banken – då gör polisen någonting som ingen hade väntat sig

Sover du dåligt? Här är 12 växter som hjälper dig få bättre sömn som faktiskt funkar!

Husbilen kostar 14 miljoner men ser kanske inte så märkvärdig ut - men titta när insidan avslöjas

Han är störst på YouTube och kommer från Sverige – så här mycket pengar tjänar han