Intressant

Har du den här koden på din flygbiljett? Det här är vad den betyder

Annons
av nuntium
26 augusti, 2019
Annons

Om du har varit ute och flugit kanske du har sett koden ”SSSS” på din flygbiljett? Om du har det så kanske du har bekantat dig med säkerhetskontroller, långa köer och blickar från andra människor. Här får du reda på vad denna kryptiska kod betyder.

Känns det som att du alltid blir utvald till ”slumpmässiga” kontroller på flygplatsen när du ska ut och flyga? Det kan vara så att det inte är någon slump. Kolla på flygbiljetten och se om det står ”SSSS” på den.

Annons

Här är vad den kryptiska koden betyder och allt du behöver veta om de fruktade bokstäverna.

Källa: Twitter

Vi tar det från början

De flesta biljetter har enbart informationen som du säkerligen vet om: var du ska sitta och vilken gate planet avgår från och boardintid. Men det finns även vissa biljetter som har en SSSS-markering.

Denna markering kan finnas om du flyger från, till eller genom USA.

Det här står SSSS för

De fyra S:en står för ”Secondary Security Screening Selection” och betyder med andra ord ”Mycket trubbel på flygplatsen”.

Källa: Twitter

Finns med på en lista

Dessa bokstäver innebär att du har hamnat med på en lista. Denna lista är till för att flygpersonalen ska veta vilka människor de ska vara extra uppmärksamma på. Du kommer inte bara troligen bli tagen åt sidan vid säkerhetskontrollen utan du kan även begränsas till att inte få använda incheckningsmaskinen.

Om du är grön så kommer du ändå få flyga, men processen dit kan ta lite längre tid och vara lite mer omständig.

Därför får du den fyra tecken långa koden

Varför får man då denna jobbiga markering? Det är det ingen som riktigt vet.

Upphovsmakarna till koden är amerikanska myndiggheten för transportsäkerhet. Enligt myndigheten så identifierar systemet passagerare som ”låg och högrisk” passagerare när man bokar biljetten. Detta görs främst genom att jämföra namnen med   sekretessbelagda reselistor.

Många människor menar däremot att de hamnat på listan helt obefogat. Så vad som egentligen gäller är lite oklart, i alla fall om vi ska tro det Traveller skriver.

Annons
Dela på Facebook