Hemskt

Mammans panik efter en dag i solen – dottern vaknade upp med brännskador

Annons
av nuntium
7 juni, 2019
Annons

Sommarvärmen har kommit och vi är alla supertaggade på att vara ute och njuta av solen. De flesta är nuförtiden också medvetna om faran med att vistas för länge i solen och använder solkrämer för att skydda sig. Det gjorde även mamman Rebecca Cannon, men för hon och hennes dotter slutade det i katastrof.

Rebecca Cannon hälsade på släktingar i Kanada med sin ettåriga dotter. Solen sken och de bestämde sig för att ge sig ut och njuta av det fina vädret.

Annons

Mamman var väldigt noga med att skydda sin dotter mot solen, då barn är extra känsliga. Insmord med solskyddsfaktor 50 och med en solhatt på huvudet var hennes dotter väl utrustad för en dag i solen.

Lite senare under dagen märkte Rebecca att dottern hade små utslag i ansiktet, men det var inte så allvarligt så dom avvaktade. Dagen efter fick familjen en chock när dom såg det lilla barnet.

rebecca cannon, solkräm, brännskador

Källa: Facebook/Rebecca Cannon

Dottern hade inga små utslag längre, utan de hade svullnat upp och hon hade fått flera blåsor. Mamman var oförstående då hon gjort allt för att skydda sin dotter från solen. Men väl på sjukhuset kunde en läkare konstatera att ettåringen hade andra gradens brännskador.

”Hon var den enda som hade solkräm på och hon är den enda som brände sig”, säger mamman Rebecca Cannon till Today.

Brännskadorna berodde inte på solen, utan var framkallade på kemisk väg. Det var alltså solkrämen som var boven.

rebecca cannon, solkräm, brännskador

Källa: Facebook/Rebecca Cannon

Det har rapporterats om liknande fall i olika medier, där solkrämen av märket ”Banana Boat” är inblandat. Brännskadorna är ett resultat av att huden utsätts för irriterande ämnen i solkrämen.

Dottern har blivit kvitt sina skador sen sjukhusbesöket och mamma Rebecca varnar nu andra föräldrar att vara nog med valet av krämer.

”Jag trodde aldrig någonsin att detta skulle kunna hända. Jag vill bara att människor ska vara medvetna när de applicerar saker på sina små barn”, säger hon till Today.

Man måste vara väldigt noga med vad man använder för krämer på sina barn. Är du osäker på vilken solkräm som passar bäst kan du läsa Environmental Working Groups lista över de bästa solskydden för barn.

Annons
Dela på Facebook