Intressant
Annons

För 30 år sedan planerade hon att mörda sin familj – se var hon är idag

av nuntium
21 juni, 2018
Annons

Några historier slår mer än andra. Berättelsen om Beth Thomas är en sådan historia. Hon var ett vanligt oskyldigt barn när hennes mamma tragiskt gick bort. Hon hade bara sin far kvar och det var då helvetet började, och hon var allvarligt skadad både psykiskt och fysiskt.

Uppväxten chockerade hela USA, men allt skulle snart förändras totalt.

Annons

Du kan aldrig ana vad hon gör idag.

1990 skapade HBO en dokumentär med namnet Child of Rage: A Story of Abuse. I den ser vi den 6-årige Beth Thomas, som vid den tidpunkten visade störande attityder.

När Beth och hennes bror Jonathan var spädbarn, dog deras mor plötsligt. Ansvaret gick sedan till deras pappa, vilket var det värsta som kunde hände. Han attackerade Beth tills hon var 19 månader gammal. Först då stoppades pappan och Beth och hennes bror Jonathan kunde adopteras av Tom och Julie Thomas.

Hemma hos adoptionsföräldrarna visade Beth två sidor. En var den som oftast visades för Tim och Julie, en vuxen flicka som inte kunde skada någon. Den andra sidan var mörkare. När adoptivföräldrarna upptäckte att Beth dödat några fågelungar började de oroa sig. Och de märkte hur Beth var fascinerad av död och våld. I dokumentären från HBO, kan man höra hur 6-årige Beth pratar om hennes hemska planer, hon ville döda föräldrarna. För de som vill se hela intervjun från dokumentären, finns ett klipp längre ned.

Det var då Tom och Julie insåg att Beth behövde hjälp. Det visade sig att den lilla flickan drabbats enormt under åren då hennes biologiska pappa hade ensam vårdnad. Hon Fick diagnosen reaktiv kontaktstörning (RAD), som drabbar barn som har utsatts för fysisk och psykisk smärta. Det har hindrat dem från att skapa normala, säkra relationer med andra människor. Diagnosen och behandlingen som följde räddade flickans liv.

Idag är Beth en utbildad sjuksköterska och har skrivit en bok som heter ”Mer än en gäng av hopp”. Hon har arbetar med sin andra adoptivmamma Nancy och startar Families By Design. De hjälper andra familjer med barn diagnostiserade med RAD, precis samma som Beth en gång diagnostiserades med.

Se intervjun här:

Glöm inte att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Dela på Facebook
Annons