WOW

Flickans ansikte slets sönder i svår bilolycka – men 11 år senare kan läkaren knappt känna igen henne

av nuntium
29 september, 2018
Annons

Makenzie Wilgus är nu 19 år gammal. För 11 år sedan så var hon med om en svår bilolycka där hennes liv förändrades för alltid.

Hennes ansikte slets sönder och vad som hände när hon var 8 år gammal kommer hon aldrig att glömma. Det trauma tar hon med sig resten av livet.

Annons

Någon som inte heller kommer glömma detta är läkaren Ronald Morton. Bilderna på den lilla flickans söndertrasade ansikte kommer han alltid att komma ihåg.

Richard Morton försöker att återberätta vad som hände för 11 år sedan. Hur den lilla flickan kom in till sjukhuset och allt fokus låg på att rädda hennes liv men även hennes ansikte.

Läkarteamet som fanns på plats kämpade och gjorde allt vad dom kunde för att Makenzie skulle överleva. Det var en mycket svår operation som väntade.

Makenzies öde låg i läkarnas händer och hon hade inte så mycket val än att lita på läkarnas expertis.

Skadorna som 8-åriga Makenzie hade var så stora att de inte ens går att beskriva. Men kirurgen Ronald Morton tillsammans med sina läkarkollegor gjorde ett fantastiskt jobb.

Det tog fyra timmar att operera och 800 stygn krävdes för att lyckas rädda livet på flickan.

Det är 11 år sedan den fruktansvärda olyckan inträffade. Makenzie har sedan dess försökt återhämta sig så gott det går – både psykiskt och fysiskt.

När Makenzie träffade läkaren Ronald, som räddade hennes liv, 11 år senare så kände han knappt igen henne. Förvandlingen som hon genomgott är otrolig.

I videoklippet här ovan får ni se hur Makenzie ser ut idag. Det är ett mirakel att hon ser ut som hon gör idag.

Dela på Facebook

Annons