Intressant

Det här händer när du inte tvättar håret på 1,5 år – resultatet kommer förvåna dig

av nuntium
18 juli, 2019
Annons

Tycker du tvättning av håret är dyrt och irriterande? I så fall har du nog undrat någon gång vad som skulle hände ifall man helt slutade tvätta sitt hår. Det har youtubern Victoria tagit reda på.

Victoria är utbildad inom näringslära, rawfood och hudvård. Via sin blogg, Youtube och Instagram så ger hon tips om mat och hälsa.

Annons

Hon har testat något som de flesta av oss nog tänkt på någon gång, att sluta tvätta håret. Victoria har inte tvättat sitt hår på de senaste 1,5 åren och på sin Youtube kanal berättar hon om resultaten.

Enligt Victoria så är skillnaden på hennes hår idag och förut när hon tvättade det regelbundet, minimal. Hon berättar att hon känner sig lurad att spendera massa pengar på dyra schampon och balsam, då det verkar ge lika bra resultat av att avstå.

Det tog några veckor innan håret vande sig att inte tvättas berättar hon, men det kändes aldrig smutsigt. Victoria berättar att schampo faktiskt kan skada håret, då det sköljer bort hårets naturliga oljor.

”Det luktar gott, det känns aldrig smutsigt”, säger hon i videon.

Victoria sköljer självklart sitt hår, och masserar håret med ljummet vatten för att sedan skölja av det med kallt vatten. Just denna kombination anser hon vara nyckeln till att hålla håret rent.

Det här är Victorias bästa tips för att ta hand om ditt hår:

1. Äta en bra kost. Mycket rent och ekologiskt och mycket b-vitamin.

2. Aldrig vara uttorkad.

3. Massera håret ofta.

4. Ha kokosolja i topparna när de är nyklippt eller torra, och skölj inte ur det på 2-3 veckor.

4. Använd inte hårfön utan låt det självtorka.

5. Få i dig rikligt med c-vitamin för att behålla glans i håret!

Är du mer intresserad av Victoria och hennes hårvård så kan du se henne diskutera det i klippet nedan:

Dela på Facebook

Annons