Kärlek

Experterna: 3 egenskaper för ett livslångt förhållande

Annons
av nuntium
7 november, 2019
Annons

Terapeuten John Kim avslöjar nu hemligheten bakom ett långt och lyckligt förhållande.

Här är tre egenskaper som krävs för att relationen ska hålla hela livet.

Annons

John Kim har svaret på frågan som alla vill veta svaret på – hur får man egentligen ett förhållande att fungera livet ut?

Det är viktigt att poängtera att alla relationer ser olika ut, men med expertens hjälp kan man åtminstone få lite vägledning till hur vi skippar trubbel i kärleksparadiset.

Terapeuten John Kim skriver på Psychology Today om hur man håller gnistan vid liv och menar att det finns tre egenskaper som får ett långvarigt förhållande att hålla. På så sätt får man en så kallad ”healty love” – en hälsosam kärlek.

1. Ni har egentid och kan vara ifrån varandra

Det John Kim menar är viktigt och som egentligen inte är helt oväntat, är at man ska kunna ha egentig och vara självständig, trots att man är ett par. Älskar din partner att gå på en viss sport eller behöver en kväll i veckan när han eller hon gör ”sitt”? Istället för att tänka på att ni inte spenderar alla dygnets timmar ihop, låt er ha lite tid isär. Det kommer enbart göra er starkare.

2. Ni har samma värderingar

Det handlar om att lyssna, finnas där, kommunicera och bry sig, men också låta dina partner göra sina egna val. Ni lever med varandra och inte för varandra. G e tips och prata men låte personen själv bestämma och ta beslut.

3. Ni har tillit till varandra

Att lita på varandra är ”a och o” i en relation, för var är förhållandet utan det? John Kim är tydlig med att påpeka att tilliten måste upprätthållas. Bara för att man har varit tillsammans länge behöver den inte finnas där.

”Många tror att tillit är inbyggt för att man har varit tillsammans en viss tid, för att man bor tillsammans eller för att man har gift sig. Tillit är inte konstant. Tillit är inte en som en lampknapp. Tillit är som en eld.”, säger han till Psychology Today.

Annons
Dela på Facebook