Hemskt

16-åriga flickan dör i en stuga på skolresan: 9 månader senare avslöjar obducenten den hemska sanningen

av nuntium
2 november, 2018
Annons

16-åriga Sara dog i mars 2017 när hon var på skolresa på Vancover Island.

När Saras klasskompisar gick till matsalen för att äta frukost låg Sara kvar i sängen. När de kom tillbaka till stugan uppmärksammade de att Sara ännu inte hade vaknat, trots att hennes alarm hade ringt flera gånger.

Annons

Dom tillkallade sjukvårdpersonal men det var ingen som kunde få liv i henne. Ingen visste heller inte varför Sara hade dött.

Men 9 månader senare kom obducenten äntligen på orsaken som dödat 16-åriga Sara.

Sara hade tyvärr drabbats av Toxic Shock Syndrome – TSS. TSS är en väldigt ovanligt men kan uppstå vid bakteriella infektioner och kan snabbt bli väldigt livshotande.

Enligt obducenten hade man hittat denna typ av bakterie på Saras tampong. Detta kan uppstå vid användning av tampong om man inte byter tillräckligt ofta, tvättar händerna ordentligt men kan även uppstå vid infektioner i sår.

Saras syster, Carli Manitoski, vände sig till Facebook efter den tragiska händelsen.

I ett inlägg på Facebook skrev hon:

“Efter nio plågsamma månader har vi äntligen fått bekräftat att min lillasyster dog av Toxic Shock Syndrome eller (TSS). Kvinnor måste undervisas i detta ämnet, en del vet kanske inte ens vad TSS är.

De säger att det är extremt ovanligt att få TSS, men jag känner två som har drabbats, en som knappt överlevde och min syster som dog. Kan det verkligen vara så ovanligt? Min syster klagade på smärta i magen innan hon gick och lade sig och sen vakande hon aldrig mer.

Min vackra, hälsosamma syster dog av det här så snälla dela, lär er och var försiktiga när ni använder tamponger. Det undervisas så lite om det här, men problemet måste belysas. En så onödig och tragisk sak hände en så fantastisk ung kvinna.

Jag skulle inte vilja att det här hände någon annan och om det här inlägget kan göra en enda person uppmärksam och lära sig mer om TSS är jag tacksam.

Tack för att du läste, snälla dela.”

 Symtom vid TSS enligt Vårdguiden:

Se hur du förebygger risken att få TSS i klippet ovan.

Dela på Facebook

Annons