Familj

Expertens råd: SLUTA kittla barn – trots att de skrattar

Annons
av nuntium
4 augusti, 2020
Annons

Brukar du leka och kittla dina barn så att de sjuder av skratt? Enligt doktorn Lawrence Cohen bör vi faktiskt undvika det.

En av de vanligaste lekarna oavsett ålder är att kittla varandra. Vi har alla gjort det någon gång, oavsett om det gäller syskon, kompisar eller föräldrar. Men enligt Allas så finns det faktiskt anledningar att sluta kittla våra barn.

Annons

Doktor Lawrence Cohen menar att även om barnet skrattar så lär vi det att det är okej att gå över gränsen och fortsätta trots att de säger nej. När vi kittlar ett barn utan att först be om lov, eller fortsätter trots att de säger stopp eller nej, lär de sig att det är okej att vi rör dem och att de även kan röra andra på ett sätt som de inte gillar.

– Det ofrivilliga skrattet är särskilt förvirrande, för både föräldrar och barn. “Här är det en snäll person som ler och kittlar mig och jag skrattar, men min kropp reagerar och det är någonting jag inte gillar med det här”, beskriver doktor Lawrence Cohen ett barns känslor i New York Times enligt Allas.

Kan vara okej – ibland

En annan expert, Alan Fridlund, doktor på University of California, har specialiserat sig på ansiktsuttryck och icke-verbal kommunikation. Han menar att det kan vara okej att kittla barn – om det sker under specifika premisser.

– För att vara säker på att det är roligt måste kittlingen vara kort, lätt, lekfull och ömsesidigt, du behöver vara extremt inkännande och ofta göra pauser och incheckningar med barnet, säger han.

Källa: Allas

Vad tycker du om experternas utlåtanden? Brukar du kittla ditt barn? Kommentera och tyck till!

Annons
Dela på Facebook