Nyheter

En person skadad efter skottlossning i Vällingby inatt – ”Det var minst tre skott…”

Annons
av nuntium
28 augusti, 2019
Annons

Natten mellan tisdag och onsdagen var det skottlossning i västra Stockholm och en kvinna fick föras i ambulans till sjukhuset. Larmet ska ha inkommit vid klockan 01.30 inatt.

Enligt uppgifter till Aftonbladet söker polisen två maskerade gärningsmän. De ska ha flytt i en mörk bil av kombimodell.

Annons

– Det var minst tre skott från ett automatvapen, säger ett vittne till Aftonbladet.

Direkt efter händelsen meddelade Jenny Ryberg, vakthavande befäl vid polisen att de är på plats och arbetar.

Bildkälla: Aftonbladet

En kvinna är skadad enligt uppgifter till Aftonbladet och på polisens hemsida bekräftar det senare under morgonen att det är en person skadad som förts iväg till sjukhus med ambulans.

– Det är en konstaterad skottlossning, vi har hittat hylsor. Vi är där och genomför dörrknackning, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisen, till Aftonbladet.

Ett vittne uppger att delar av en innergård är avspärrad och påstår att det minst var tre skott som avlossades från ett automatvapen.’

– Jag vet hur en pistol låter och det var det inte, säger vittnet till Aftonbladet.

”Hörde upp till tio skott”

Det finns flera vittnen till händelsen och en annan berättar om det stora polispådraget.

– Jag hörde en person skrika. Det är fem polisbilar här och en helikopter har hörts i luften. Poliserna knackar dörr, säger ett annat vittne.

Enligt uppgifter ska de misstänkta gärningsmännen ha flytt iväg i en mörk bil av kombimodell.

– Bilen åkte iväg jättefort. Jag hörde upp till tio skott, säger ett vittne.

Aftonbladet har folk på plats och deras fotograf Pontus Orre rapporterar att en parkering i närheten av brottsplatsen är avspärrad. Han har tagit bilder som visar att skott avlossats utifrån och in mot en lägenhet. Det är två skott som ska ha gått genom en fönsterruta och ett tredje har tagit i husets fasad.

Teknisk undersökning inledd

Tidigt under onsdag morgonen vid kl.05.30 hade polisen inlett en teknisk undersökning på brottsplatsen.

– Den ska vara påbörjad. Som jag skriver på hemsidan har vi också gjort dörrknackning. Nu börjar patrullerna åka in och avrapportera, men det är fortfarande en pågående insats och vi har ingen mer information vi kan gå ut med just nu, säger Anna Westberg vid polisen till Aftonbladet.

Annons
Dela på Facebook