Okategoriserade

Dricker du kaffe varje dag? – Det här händer med din kropp när du dricker kaffe varje dag

av nuntium
4 december, 2018
Annons

Väldigt många börjar dagen med en god kopp kaffe. Det hjälper oss att vakna till och ger energi.

Men vet du egentligen vad som händer med din kropp när du dricker kaffe varje dag?

Annons

Man blir smartare

Studier har nämligen visat att de kan förbättra inlärningen och hjälper hjärnan att hantera uppmärksamhet och arbetsminnet.

Forskare som arbetar vid universitetet i Barcelona har visat att hjärnan jobbar effektivare när vi får i oss koffein och druvsocker.

Risken för hjärtsjukdom minskar

Är du rädd om ditt hjärta ska du prova att dricka 3 kaffekoppar om dagen. Forskare har undersökt sambandet mellan hjärtrytmrubbningar och intaget av koffein.

Resultatet visade en röd tråd mellan flera av de 230 000 människorna som ingått. Bland de som drack kaffe regelbundet så var risken för förmaksflimmer betydligt lägre än hos de som inte drack kaffe lika ofta.

Man bli lyckligare

En kopp kaffe på morgonen ger oss mer energi och hjälper oss att vakna till liv. Men man blir också lyckligare av det. Dricker man mer än en kopp kaffe om dagen minskar risken för att man ska drabbas av depression. Antioxidanterna i kaffet gör dig lyckligare.

Risken för diabetes minskar

Personer som dricker 7 koppar kaffe om dagen minskar risken med 50% jämför med människor som bara dricker 2 koppar om dagen.

Skydd mot Alzheimers sjukdom

En kopp kaffe om dagen håller Alzheimer borta, men drick varken mer eller mindre. Dricker du för mycket fördubblas istället risken för mild kognitiv svikt enligt studien som publicerades i Journal of Alzheimer’s Disease. Forskarna menar att kaffe inte förhindrar demens, men de bromsar den.

Man blir snällare

Amerikanska forskare utförde ett experiment på några personer. De fick en kaffe eller en kall dryck i handen innan de presenterades inför en okänd person. Resultatet blev att de som fick varmt kaffe kände en större glädje över den nya bekantskapen.

Skydda dig mot cancer

Kvinnor som dricker mer än 4 koppar kaffe om dagen hade 22% lägre risk för att drabbas av livmoderkroppscancer än kvinnor som inte dricker alls, skriver Live Science.

Dela på Facebook

Annons