Kändisar

Doktor Mikael Sandströms kritik mot Biggest loser: ”Har ett ansvar”

Annons
av nuntium
21 oktober, 2020
Annons

TV-profilen Mikael Sandström medverkar som läkare i programmet ”Biggest loser”, men vad är egentligen hans åsikt om konceptet?

Den tionde säsongen av ”Biggest loser” är igång, med Anna Brolin som programledare tillsammans med coacherna Mikael Hollsten, Pischa Strindstedt, näringsfysologen Kristina Andersson och läkaren Mikael Sandström.

Annons

Som vanligt ska de tillsammans hjälpa deltagarna att göra förändringar kring mat, träning och livsval för att få en bättre hälsa.

Doktor Mikael Sandström är ett känd ansikte hemma i tv-sofforna, bland annat från sin mångåriga medverkan i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Åsikt om programmet

Som överläkare med lång erfarenhet har Mikael Sandström bra koll på vår kropp och hälsa generellt.

Nu ger han sin syn på ”Biggest loser”:

– Det finns ju ett patientansvar, det har jag ju inte annars. Jag ser dem som patienter men jag vet ju att de är deltagare i en tv-produktion, det är inte så att jag inte fattar det. Men det finns väldigt mycket medicinskt att vinna och jag är mer intresserad av det. Jag har inga personliga preferenser att hoppas Nisse vinner, så är det ju inte. Utan jag är engagerad i att undantagslöst alla mår bra av att gå ner i vikt. Men sen är det inte givet att Biggest loser är bästa lösningen för alla, säger Mikael till Hänt.

”Ingen livsstilsförändring”

Finns det något som Doktor Mikael Sandström är kritisk mot i programmet? I intervjun med Hänt berättar han om sina tankar kring produktionen där deltagarna rasar i vikt.

– Inte kritisk men jag reflekterar kring några saker och det är att personerna som är med verkligen förstår vad det innebär att vara med i en tv-produktion. Det vet jag att dem inte gör. Deltagarna har ett ansvar absolut men också TV4 eller produktionen då att det är etiskt försvarbart och det är det, det tycker jag, säger Mikael och fortsätter:

– Jag är inte på något sätt motståndare till det, däremot vet jag att alla deltagare i Biggest loser, det dem behöver allihopa är, alla gånger är en livsstilsförändring. Och Biggest loser är inte en livsstilsförändring utan det är en förändring i det korta perspektivet. Man måste förstå att vad man gör på fem, sex månader när tv:n är på är en sak och sen den andra förändringen att bibehålla något, det är något helt annat. Några fattade och några fattade inte.

Annons
Dela på Facebook