Familj

Den oväntade upptäckten fick paret att säga upp vårdnaden om barnen

Annons
av nuntium
16 juli, 2019
Annons

Det amerikanska paret hade länge försökt bli gravida och lagt ner väldigt mycket pengar på att försöka genom IVF-behandling.

Efter mycket om och men fick kvinnan äntligen föda ett par tvillningpojkar. Men till deras förskräckelse upptäckte paret att det inte var deras barn, rapporterar BBC.

Annons

Det är ingen självklarhet att bli gravida och för det amerikanska paret var fallet så. De hade i ett flertal år försökt bli med barn och fått lägga ner drygt en miljon kronor genom IVF-behandling. När de senare åkte till en fertilitetsklinik fick de en glad överraskning, kvinnan var äntligen gravid.

I mars i år födde kvinnan ett par tvillingpojkar och paret fick äntligen bli föräldrar. Men det tog inte lång tid innan paret upptäckte att det var något som inte riktigt stämde. Misstankarna de hade visade sig stämma efter att läkarna gjort DNA-test på barnen, tvillningpojkarna var inte deras.

Kliniken stäms av paret

Kvinnan blev befruktad av mannens spermier men något ska ha gått väldigt fel vilket resulterat i att kvinnan fått bära på någon annans barn. Det amerikanska paret har asiatiska rötter men DNA-testet säger något annat, det finns inget spår av det hos tvillingarna. Något genetiskt besläktat med varandra ska inte heller finnas hos pojkarna.

Paret har nu sagt upp vårdnaden om de båda tvillingpojkarna och deras förklaring är att det inte är deras barn. BBC rapporterar att de också valt att stämma fertilitetskliniken, då det ska finnas tidiga tecken på att barnen inte var deras. Ett exempel skulle ha visats redan vid ultraljudet då läkarna kunde se att kvinnan bar på ett par pojkar, fastän de inte använt sig av några manliga embryon. I parets stämningsansökan på kliniken går det också att läsa att läkarna sa att ultraljudet visade fel.

Nu kräver det amerikanska paret skadestånd.

Annons
Dela på Facebook