Hälsa

8 saker som dina bröst säger om dig och din hälsa – avslöjar mer än du tror!

Annons
av nuntium
28 juni, 2019
Annons

Det är dags att vi börjar lyssna mer på vad våra bröst har att säga – det vet mer än vad vi tror.

1. Du kör för hårt på gymmet

Att träna med måtta ät hälsosamt, men dina bröst håller inte alltid med. Det är väldigt många som får ont i brösten när de tränar, och för de med större byst är det oftast värre.

Annons

Det du kan göra för att dina bröst ska ha det bra, så se till att man har rätt modell på sport-bh och att den har rätt support.

2. Du äter för mycket salt

Om du upplever smärta i dina bröst trots att det inte är den tiden på månaden? Svaret kan vara att de är vätskefyllda. Det är inte bara magen som kan bli svullen. Det man kan göra är att dra ner på intaget med hög salthalt och äta mer frukt och grönsaker.

3. Du är gravid

Dina bröst kan ge dig tecken på att du är gravid. I början av graviditeten kan symptomen likna de man kan ha vid mens. De börjar också växa och man kan ofta få gå upp en storlek eller två.

4. Du ska snart få mens

Att brösten påverkas av vilket stadie du är i din menscykel vet du antagligen redan, men när lingonveckan är igång kan det bli riktigt svullna och ömma.

5. Du behöver en ny BH

Om bågen håller på att rymma och skär in i sidan av bröstet är de dags att skaffa sig en ny BH. Samma sak gäller om brösten svämmar över kanten eller att du på något sätt får ont i rygg, nacke eller axlar.

6. Tvätta din BH

Hur ofta tvättar du din BH, ärligt nu? När man använder samma BH i flera veckor samlas bakterier i tyget, vilket kan leda till svampinfektioner och irriterad hud.

7. Du har gått ned i vikt

När du går ner eller upp i vikt är oftast brösten det första området som påverkas. Anledningen är enkel – de består av hälften bröstvävnad och hälften fettvävnad. Ju större procent du har av det sistnämnde, desto snabbare växer eller krymper dina bröst.

8. Du dricker för mycket kaffe

Koffein gör så att blodkärlen vidgas, vilken kan leda till din svullna och tunga känslan du ibland kan uppleva i dina bröst. Så om du lider av regelbundna smärtor i brösten kan ett byte till koffeinfritt kaffe göra susen.

Annons
Dela på Facebook