Kluringar

Den här bilden får människor att rynka på pannan – kan du se den konstiga detaljen?

av nuntium
19 september, 2017
Annons

Det är fyra glada tjejer som har valt att spendera en dag på stan tillsammans. Allt är helt normalt, någon vill ta en bild som sedan laddas upp på internet. Men sedan ser man att det är någonting som inte stämmer. Kan du se vad det är?

Överallt på sociala medier så cirkulerar det optiska illusioner. Vid en första anblick så ser det inte ut att vara någonting konstigt men när man tittar lite närmare så lägger man plötsligt märke till någonting som kanske inte är som det ska.

Annons

Men varför blir det så egentligen?

Det finns olika förklaringar. Vi kan ta den här bilden på tjejerna som har tagit ett kort med varandra på stan som sedan laddades upp på bildsajten Imgur.

”Det tog mig hur lång tid som helst att hitta felet här…” skrev en användare till bilden som syns här nedan.

När vi människor får se en bild så lägger vi per automatik vårt första fokus på det som visas i förgrunden. I den här bilden så är det alltså de fyra personerna som vi kommer lägga märke till först.

Många människor nöjer sig där. Men om man börjar analysera fotot från det ena hörnet till det andra så kommer man snart märka att det vi gör är att ta in helheten av fotografiet genom att fokusera på huvudmotivet.

Troligtvis tittar du bara på tjejerna som syns på bilden. Det som sedan händer i bakgrunden lägger du inte märke till på det sättet. Men vad är det som egentligen är konstigt med den här bilden?

Någon har spelat internet ett spratt och redigerat in en och samma killes huvud på alla personerna som kan synas i bakgrunden.

Det finns massvis med optiska illusioner på nätet och du har troligtvis stött på ett par av dom redan och kommer att stöta på ännu fler i framtiden. Då kan det vara bra att komma ihåg det här.

Dela gärna artikeln med dina vänner och se om ser vad som är skumt i den här bilden.

Dela på Facebook

Annons