Kärlek

De här bråken kan vara hälsosamma för er relation – enligt experten

Annons
av nuntium
12 oktober, 2020
Annons

Finns det verkligen bråk som kan föra något gott med sig till relationen? Det menar den här experten.

De flesta förknippar bråk med något som kan vara skadligt för förhållandet, men så behöver det faktiskt inte vara.

Annons

Gunilla Wigertz är grundare till relationscoachen.nu och berättar för Nyheter24 att det finns metoder  för att bråka på ett hälsosamt sätt. En del typ av bråk kan både vara utvecklande och föra relationen framåt.

– Det kan komma upp saker och ting som man behöver adressera och ta upp. Hälsosamma är de ju om de utmynnar i något positivt, säger Wigertz.

Berätta om sitt bagage

På samma sätt kan mycket negativt komma upp till ytan under ett bråk.

– Det optimala är om man kan hålla det på en samtalsnivå, där man pratar om eventuella problem eller det man är oense om. Men relationer är ju sällan så eftersom vi har våra ”ryggsäckar” från det förflutna.

Experten menar att vi tjänar på att redan tidigt i relationen vara öppna med vårt bagage. Väl i en hetsig diskussion bör man tänka på hur man lägger fram det man vill säga. Istället för ”jag gör allt i hemmet” kan man föreslå att man delar upp sysslorna.

– Många gånger tar vi för givet att den andra inte vill. Men det kan faktiskt vara så att partnern inte ser vad motparten behöver, och då behöver man själv uttrycka det, förklarar Wigertz.

Var inte rädd för hjälp

I vissa fall är man helt enkelt inte kompatibel att diskutera med sin partner på ett hälsosamt sätt. Då kan man få hjälpa av en coach eller en terapeut.

– Där kan man få hjälp med att se sin egen ”ryggsäck” och vad det är man egentligen projicerar på sin partner.

Annons
Dela på Facebook