Nyheter

Dansk minister vill sätta unga i arbete: Nu ska 13-åringar kunna få jobb på McDonald’s

av nuntium
26 augusti, 2017

Arbetsministern anser att lagen om ungdomars fritidsjobb är föråldrad och bör ändras så att ungdomar kan sälja hamburgare och korv.

– Välkommen till McDonald’s, det går bra att beställa!

Annons

Det är en fras som du förmodligen känner igen om du kört igenom McDriven på McDonald’s. Snart kan det vara en betydligt yngre man eller kvinna som är redo att ta emot din beställning, i alla fall om du åker in på McDonald’s i Danmark.

Det menar arbetsminister Troels Lund Poulsen (V), som skulle vilja göra om reglerna för fritidsjobb för barn och ungdomar, skriver jv.dk.

– Reglerna är föråldrade och har ingen mening i dag, varför borde det vara en skillnad att sälja en burgare på McDonalds eller att stå i ett bageri? I grund och botten handlar det om att ge ungdomarna chansen att ha fritidsjobb och modernisera reglerna, säger Troels Lund Poulsen.

Källa: Pixabay

Idag kan ungdomar i åldern 13-14 endast vara i bagerier, kiosker eller hos grönsakshandlare, men inte i snabbmatsrestauranger eller korvvagnar, där ungdomarna måste vara minst 15 år gamla.

Troels Lund Poulsen presenterar förslaget till arbetsmiljörådet med företrädare för både arbetsgivare och anställda. Sedan hoppas ministern att reglerna kan ändras med verkan från och med den 1 januari nästa år om parterna kommer överens.

Vad tycker du? Borde vi ha samma regler i Sverige?

 

Annons
Dela på Facebook