Nyheter

Apple påstås lura sina kunder – nu stäms företaget på miljardbelopp

av nuntium
3 januari, 2018
Annons

Om du är ett fan av Apples produkter och själv använder dig av iPhone kommer du högst troligt inte bli så glad efter att ha läst detta. Nyligen så lämnades en stämningsansökan in i USA där dom begär 999 miljarder dollar i skadestånd från företaget Apple.

Beloppet motsvarar ungefär 8150 miljarder svenska kronor. Anledningen är att de anses ha lurat sina kunder när de medvetet har gjort äldre telefoner långsammare.

Annons

Om du är en iPhoneanvändare kanske du har upplevt problemet själv, särskilt om du har en av de äldre modellerna av iPhone. Under förra veckan så avslöjades det att Apple medvetet har gjort sina äldre telefoner långsammare. Detta är någonting som kunder nu är rasande på.

Apple själva menar att de endast har gjort det av en anledning: telefonerna har gjorts långsammare för att öka livslängden på telefonens batteri. Detta har de gjort för att batteritiden försämras ju äldre telefonen är.

Smart av Apple?

Men är detta ett smart drag från Apple? Nja, det känns snarare som en dålig ursäkt för att få kunder att köpa nya mobiltelefoner från telefonjätten.

Vissa av kunderna menar att Apple har gjort detta medvetet, bara för att tvinga sina kunder att köpa den senaste modellen av mobiltelefonen iPhone. Dessa uppgifter är dock någonting som Apple nekar.

Flertalet kunder har berättat att de har uppdaterat sin iPhone till den senaste modellen enbart för att deras telefoner har känts som de går långsammare.

Detta var dock någonting som Apple inte självmant verka vilja berätta för sina kunder, vilket även gör det suspekt. Om det var för kundernas egna bästa, varför skulle man då inte vilja säga någonting om det?

Nu stäms företaget på miljardbelopp

Efter att dessa uppgifter om Apples beteende har läckt ut så har stämningsansökningarna börjat hagla in världen över. Majoriteten av ansökningarna kommer från USA, vilket kanske inte heller är så konstigt.

Det är i USA som en yrkar på 999 miljarder dollar i skadestånd. Vilket motsvarar 8150 miljarder svenska kronor… Anledningen till den höga summan?

De menar att Apple medvetet gjort så att deras äldre modeller går långsammare för att få kunderna att köpa deras senaste modeller och på så vis tjäna pengar på gamla kunder.

Det låter svårt att tro på detta men samtidigt inte. Eftersom i samband med varje mobillansering av deras nya telefoner så verkar någonting liknande uppstå.

Stämningen som har skickats in kommer från advokaten Jeffrey Fazio, som även tidigare stämt företaget där skadeståndet uppgick till 53 miljoner dollar.

”Class-action lawsuit”

Stämningen är en så kallad ”class-action lawsuit”. Det innebär att alla ägare av iPhone telefoner är representerade i målet och ifall Apple skulle dömas till skyldiga kommer alla få ut en slant av skadeståndet. Detta gäller dock bara personer som är bosatta i USA.

Källa: viralthread.com

Dela på Facebook

Annons