Apple påstås lura sina kunder – nu stäms företaget på miljardbelopp

Publicerades den 3 januari, 2018
Annons

Om du är ett fan av Apples produkter och själv använder dig av iPhone kommer du högst troligt inte bli så glad efter att ha läst detta. Nyligen så lämnades en stämningsansökan in i USA där dom begär 999 miljarder dollar i skadestånd från företaget Apple.

Beloppet motsvarar ungefär 8150 miljarder svenska kronor. Anledningen är att de anses ha lurat sina kunder när de medvetet har gjort äldre telefoner långsammare.

Om du är en iPhoneanvändare kanske du har upplevt problemet själv, särskilt om du har en av de äldre modellerna av iPhone. Under förra veckan så avslöjades det att Apple medvetet har gjort sina äldre telefoner långsammare. Detta är någonting som kunder nu är rasande på.

Apple själva menar att de endast har gjort det av en anledning: telefonerna har gjorts långsammare för att öka livslängden på telefonens batteri. Detta har de gjort för att batteritiden försämras ju äldre telefonen är.

Smart av Apple?

Men är detta ett smart drag från Apple? Nja, det känns snarare som en dålig ursäkt för att få kunder att köpa nya mobiltelefoner från telefonjätten.

Vissa av kunderna menar att Apple har gjort detta medvetet, bara för att tvinga sina kunder att köpa den senaste modellen av mobiltelefonen iPhone. Dessa uppgifter är dock någonting som Apple nekar.

Flertalet kunder har berättat att de har uppdaterat sin iPhone till den senaste modellen enbart för att deras telefoner har känts som de går långsammare.

Detta var dock någonting som Apple inte självmant verka vilja berätta för sina kunder, vilket även gör det suspekt. Om det var för kundernas egna bästa, varför skulle man då inte vilja säga någonting om det?

Nu stäms företaget på miljardbelopp

Efter att dessa uppgifter om Apples beteende har läckt ut så har stämningsansökningarna börjat hagla in världen över. Majoriteten av ansökningarna kommer från USA, vilket kanske inte heller är så konstigt.

Det är i USA som en yrkar på 999 miljarder dollar i skadestånd. Vilket motsvarar 8150 miljarder svenska kronor… Anledningen till den höga summan?

De menar att Apple medvetet gjort så att deras äldre modeller går långsammare för att få kunderna att köpa deras senaste modeller och på så vis tjäna pengar på gamla kunder.

Det låter svårt att tro på detta men samtidigt inte. Eftersom i samband med varje mobillansering av deras nya telefoner så verkar någonting liknande uppstå.

Stämningen som har skickats in kommer från advokaten Jeffrey Fazio, som även tidigare stämt företaget där skadeståndet uppgick till 53 miljoner dollar.

”Class-action lawsuit”

Stämningen är en så kallad ”class-action lawsuit”. Det innebär att alla ägare av iPhone telefoner är representerade i målet och ifall Apple skulle dömas till skyldiga kommer alla få ut en slant av skadeståndet. Detta gäller dock bara personer som är bosatta i USA.

Källa: viralthread.com


Andra läste även:


Kvinnan döms till fängelse – efter det hemska bilderna inifrån huset!

Hotellgästen kommer in på rummet efter en lång dag – lappen som han i sängen hittar får oss att tappa hakan

Kvinnan står naken och speglar sig...

Den gravida kvinnan tror att hon ska få tvillingar, men ultraljudet visar någonting helt annat

Nya barnbesked från Danny & Molly – nu avslöjar Danny planerna för framtiden: ”Jag är…”

Han rullar ihop potatisskivorna – resultatet är helt genialt!

Puman satt fastkedjad i 20 år i den rostiga lastbilen – se hans oslagbara reaktion när han blir frisläppt

13 bilder som visar varför det kan vara riktigt roligt att ha barn

Det enkla knepet fick diskmaskinen att bli skinande ren: "Jag blev helt paff!"

10 foton som alla borde se INNAN de skaffar barn

Nu är trailern till NYA Lejonkungen här – Äntligen!

Den här mamman ångrade sig snabbt när hon kom hem med ett nytt påslakan set till sitt barn

Är dina orkidéer livlösa? Se okända knepet som får växten att blomstra upp på nytt

Dansk minister vill sätta unga i arbete: Nu ska 13-åringar kunna få jobb på McDonald’s