Kärlek

9 tecken på att du är i en ohälsosam relation – och borde göra slut

av nuntium
6 februari, 2018
Annons

Känns det som att din andra halva alltid dömer dig? Kanske din partner kritiserar hur du ser ut, hur du pratar eller hur du hanterar vissa situationer. Det här är saker som kan förstöra ditt självförtroende enormt mycket. Det är inte alls hälsosamt att få höra sånt här. Här har vi gjort en lista på 10 tecken att du är i en ohälsosam relation och kanske borde göra någonting åt det.

1. Ni kommunicerar inte

När den andra personen vägrar prata om era problem kan det bli problem. Ni måste prata om problemen för att kunna lösa dem.

Annons

2. Du trippar runt på tå

När du tippar runt på tå är det ett dåligt tecken. Du ska känna dig säker och våga säga vad du tycker och tänker i din relation.

3. Ni bråkar alltid

Att bråka någon gång ibland är inget konstigt. Det gör vi alla i våra relationer. Men om ni bråkar hela tiden så är det inte bra. Om ni ständigt bråkar så borde ni kanske fundera på om ni ska fortsätta eller om ni ska lösa problemen istället.

4. Din partner är fysisk

Det här är verkligen ett varningstecken. Om din partner börjar bli fysisk måste du ut från relationen. Om din partner har ett hett temperament som får hen att tappa kontrollen helt bör du se upp!

5. Svartsjukan går över styr

Om någon av er är konstant svartsjuk är det ett tecken på att något inte står rätt till. Man måste kunna lita på sin partner.

6. Passiv aggressiv

Om din partner är passivt aggressiv så kan er relation vara i fara. Det är bättre att prata öppet om vad som är fel.

7. Kan ingen av er förlåta?

Man måste kunna glömma och förlåta. Kan man inte det så blir det väldigt svårt att gå vidare i en relation.

8. Dina behov sätts i andra hand

Att alltid sätta dina egna behov i andra hand är inget bra tecken. Om den andra personen vägrar att inse att dina behov är lika viktiga är det dags att lämna relationen.

9. Problemen tar över hela tiden

Det spelar ingen roll hur hårt du försöker fokusera. Problemen i din relation tar över hela tiden. Om du hela tiden fokuserar på att göra din partner nöjd och det tar över din mentala hälsa är det dags att avsluta det.

Dela på Facebook

Annons