Läskigt

Använder du din mobil på toaletten? Sluta med det DIREKT!

av nuntium
10 april, 2018
Annons

Att gå på toaletten med en smartphone eller en surfplatta har blivit en vanlig vana nu för tiden, men enligt forskare är det väldigt farligt.

Detta utsätter dig för risken för infektion med bakterier som E.Coli eller salmonella, vilket kan göra mycket skador på ditt system.

Annons

Hur vet vi det? Dr. Lisa Ackerley har svaren.

Hon säger att:” Om du torkar dig om rumpan och sen tar i din telefon, behöver du inte ens bry dig om att tvätta händerna eftersom alla bakterier du för över på telefonen kommer att hamna på dina händer igen”.

Så vad ska vi göra? Enligt Dr. Ron Cutler, så ska man inte ta med sig telefonen in i badrummet, är första steget.

” I grund och botten borde du inte ta med din telefon in på toaletten, om du är de minsta bekymrad över överföringen av virus och bakterier. Föroreningsnivåerna beror på toaletten. Det är ett problem, men en allmän toalett ökar risken radikalt för infektion. Virus kan överföras med vad som helst, inte bara genom händer eller luft.

En enda spolning från toaletten kan stiga sex meter från spolningen och sluta på tandborsten, därav att tandborstarna borde vara i ett slutet skåp”, säger han.

Bakterierna kan överleva på din telefon i flera dagar. Telefonerna blir varma och ger bakterierna en trevlig miljö att finnas på.

Om människor hanterar sötsaker och lämnar en klibbig beläggning på telefonen är det en ännu bättre plats för bakterier.

Det är därför det är mycket viktigt att tvätta händerna noga med tvål och vatten innan du använder badrummet.

Som om detta inte vore nog så finns det mer att veta om dessa telefoner i samband med toalettbesöken.

I klippet nedan visar vi varför det är viktigt att du inte tar med dig telefonen eller surfplattan när du gör dina behov.

Dela gärna detta med dina vänner.

Dela på Facebook

Annons