Kärlek

5 steg till ett bättre sexliv som du och din partner måste pröva genast

av nuntium
30 oktober, 2017

De flesta par har inte sex så ofta som de vill, men så här kan du äntligen få ett mer aktivt sexliv.

Ibland är man trött och stressad. Då prioriterar man annat än sex, men när det känns som om sexlivet går på sparlåga är det frustrerande. Det är tyvärr normalt! Men det är klart att man kommer närmare varandra om man har sex oftare. Kolla in listan här nedan, den kan hjälpa er till ett mer aktivt sexliv!

5 steg till ett bättre sexliv:

1. Planera bättre

Förmodligen har ni båda fullt upp på arbetet. Det är ett komplicerat pussel med jobb, barn, skola och fritidsaktiviteter. För att pusslet ska bli lättare att lägga kan det behövas en pusselbit till. Jo, faktiskt! Planera in sex i er kalender. Skriver man upp det är det större chans att det blir av. Antingen kommer ni senare till jobbet en dag eller så väljer ni en skön stund i sovrummet istället för att se den där serien på tv.

2. Sängen är till för sömn och sex

Låt bli att använda dator, mobil och iPad i sängen. Kanske du till och med ska låta bli att läsa innan du somnar. Om ni båda bestämmer er för att ni ska använda sängen för att älska och sova i så kommer ni få till det mycket oftare.

3. Är någon missnöjd med sig själv?

Det är viktigt att trivas med sin kropp och ofta förändras den genom åren. Hur många ser egentligen likadana ut som när ni träffade er partner? Att inte vara nöjd med sin kropp kan göra en osäker. Man kanske till och med skäms inför sin partner. Prata om det med varandra. Antingen försöker ni gilla läget eller så ser du till att göra en förändring. Mindre tid i soffan och mer tid till motion. Sex är ju också motion, kom ihåg det!

4. Ni behöver mer lust

Ibland har man helt enkelt inte lust. Man kanske verkligen vill, men den pirrande känslan vill inte infinna sig. Det finns faktiskt kosttillskott som kan hjälpa. Antingen googlar du eller frågar i hälsokostaffären. Några exempel är; rosenrot, schisandra, aminosyran L-arginin och rotfrukten maca.

5. Testa en sexleksak

Våga testa något nytt! Har ni aldrig provat en sexleksak så kan det vara dags nu. Läs på och välj varsin som ni kan tänka er. Kanske kan lite extra vibrationer ge er chansen att lyfta hela ert sexliv.

Dela på Facebook