Hälsa

5 hudvårdsrutiner för torra händer som fungerar briljant

Annons
av nuntium
14 april, 2020
Annons

Huden på våra händer måste klara av mycket saker varje dag. Klåda, torrhet och hudirritation är vanliga symtom för många människor som kan bli värre när de använder för mycket saneringsmedel eller tvättar händerna för ofta. Men tack vare enkla hemrutiner som enkelt kan integreras i ditt skönhetsprogram är det möjligt att spara dina händer utan att satsa för mycket.

Applicera fuktighetskräm varje gång du tvättar händerna.

Din hud tappar fukt inom 60 sekunder efter att du har tvättat händerna, så det är viktigt att fukta den direkt efter varje tvätt. Lite våt hud är perfekt för att försegla fukt. Så välj tjocka, smörjande handkrämer med rätt ingredienser. Petrolatum, dimetikon och olika typer av smör skapar en barriär på huden och håller vattnet i, medan hyaluronsyra och glycerin ger lite fukt.

Annons

Vad du ska göra: När du har tvättat händerna, applicera handkräm eller handkräm på dina lätt våta händer. Försök att inte röra någonting förrän dina händer är helt torra för att låta grädden sätta sig och absorberas av huden. Kom ihåg att våta händer kan överföra bakterier lättare så det är bättre att inte skynda sig.

Använd intensiv behandling över natten.

 Kvällstid är det perfekta tillfället att återfukta dina torra händer genom att låta produkterna hålla sig på huden mycket längre. På detta sätt kan produkten absorberas av dina händer över natten, vilket kan ha ett längre, läkande resultat.

Vad du ska göra: Välj en näringsrik eller fuktgivande handkräm eller lotion och applicera den noggrant på din hud. Du kan ersätta handkräm med naturliga fuktighetskräm som kokosnötolja, jojobaolja eller aloe vera gel. Lägg sedan på bomullshandskar och gå till sängs.

Glöm inte att exfoliera din hud.

Exfoliering hjälper till att bli av med döda hudceller, förbättrar hudförnyelsen och gör att krämer absorberas bättre i huden vilket ökar deras effekt. För de flesta är det nog att exfoliera 1-2 gånger i veckan. Om du märker hudrödhet, klåda eller irritation efter peeling eller om din hud redan är för inflammerad, var försiktig och låt din hud läka först innan du använder denna procedur i din rutin.

Vad du ska göra: Du kan skrubba hemma. Ta 2 tsk kokosnötsolja och blanda den med 2 msk socker. Applicera denna blandning på din hud, massera en minut och skölj av den med vatten. Du kan också blanda socker med valfri fuktgivande olja, som jojoba eller grapeseolja, och lägga till eteriska oljor eller något vitamin E.

Försök att återfukta handen.

Blötläggning av händer är en annan intensiv behandling som kan hjälpa till att lindra torrhet och göra din hud mer hydratiserad. Välj en naturlig fuktighetskräm, klappa händerna nästan torra efter badet och applicera den på din hud.

Att göra: Ta en kopp pulveriserad havre och 3 msk olivolja. Lägg alla ingredienser i en handfat fylld med varmt vatten och blanda dem. Blöt i händerna i denna blandning i 10 minuter. Olivolja har en fuktgivande effekt tack vare vitamin E och skyddar också din hud från infektion. Havre mjukar upp huden och hjälper till att hålla den hydratiserad.

Var uppmärksam på hur du tvättar händerna.

Att tvätta händerna för ofta kan förstöra en skyddande hinder för din hud och orsaka torrhet och irritation. Och produkter med fel pH-nivåer och felaktiga tvättmetoder bidrar bara till hudskador som kan göra att huden verkar fläckig.

Vad du ska göra: Undvik att tvätta händerna med varmt vatten eftersom det bara torkar ut huden och inte är effektivare mot mikrober än ljummet eller kallt vatten. Det är bättre att välja fuktgivande flytande tvål och undvika tvålstänger eftersom deras höga pH-nivåer kan orsaka hudirritation. När du torkar händerna ska du inte använda för mycket tryck: klicka bara på dem tills de är torra.

Annons
Dela på Facebook