Oj

Upprörd vegan stämde sina grannar för att de älskade att grilla – det här är domstolens klockrena besked

Annons
av nuntium
23 juni, 2020
Annons

Vi svenskar fullkomligen älskar att grilla på sommaren, men kan det gå till överdrift?

Det tycker i alla fall Cilla Carden. Hon är vegan och blev så pass störd av grannarnas grillning att hon tog till rättsliga åtgärder.

Annons

Lukten av kött och fisk som spred sig till hennes gård blev till slut för mycket och hon bestämde sig för att stämma sina grannar.

Det hela slutade dock inte riktigt som vår argsinta vegan hade tänkt sig.

Planerades stor grillfest

Massören Cilla Carden blev uppmärksammad i flera stora medier när hon bestämde sig för att stämma sina grannar på grund av deras grillvanor. Som vegan stod hon helt enkelt inte ut.

Den minst sagt ovanliga grannfejden blev så pass känd att det planerades en kontring mot Cilla. Över 2000 personer anmälde sig nämligen till en gigantisk grillfest intill hennes hus, som en replik mot hennes stämningsansökan.

Den bisarra hämndaktionen blev dock aldrig verklighet, inte minst på grund av att polisen fick gå ut och mana till lugn.

Källa: Pexels

”Kan inte vistas på min tomt”

Cilla Carden menar att hennes grannar vid upprepade tillfällen medvetet har placerat sin grill så att röken ska hitta in till hennes bakgård.

– Jag kan inte vistas på min tomt, har hon sagt.

Tvisten har otroligt nog pågått ända sen 2018, men någon lycka i rätten har Cilla inte haft. Det verkar helt enkelt väldigt svårt att bevisa om någon grillar med ont uppsåt.

Källa: Youtube

Domarens ord om fallet

När man i Supreme Court i västra Australien nu senast avslog hennes stämningsförsök så framkom det att Carden bifogat hela 400 stycken A4-sidor för att motivera sin sak.

”Volymen material som hon producerat tyder på att det här fallet har blivit överväldigande”, sa domaren Peter Quinlan, enligt BBC. Han poängterade därtill att grannarna, av allt att döma, inte gjort något fel, rapporterar Nine News Perth.

Carden var missnöjd med rättens beslut, men än så länge har inget mer rapporterats om ärendet. Med tanke på fejdens uppmärksamhet så verkar hon därför ha gett upp kampen för tillfället.

Vad tycker ni, ska man få grilla hur mycket man vill? Eller bör man visa grannarna mer hänsyn? Dela med er av era åsikter i kommentatorsfältet!

Annons
Dela på Facebook