Kärlek

Undersökning: Män som hjälper till hemma har mer och bättre sex

Annons
av nuntium
12 oktober, 2020
Annons

Grattis till alla män som hjälper till med hushållssysslor hemma, ni har ett bättre sexliv!

Hjälper din man till med disken hemma? Då har ni förmodligen ett hett sexliv, enligt den här studien.

Annons

Att sköta om hushållet är inget de flesta blir särskilt upphetsade av, men det måste göras och forskare har kommit fram till att jämställdhet kring vardagssysslor faktiskt är positivt för kärleken.

Det är ett universitet i Kanade som står bakom studien, där man upptäckt att män som hjälper till hemma både har mer och bättre sex än andra.

man and woman standing in front of gas range

Unsplash

Mer tillfredställda

I undersökningen deltog 1 338 heterosexuella par som fick sina sexliv och vanor hemma granskade. Männen fick frågor om hur mycket de hjälpte till hemma, vilka sysslor de gjorde och deras inställning till saker som ansågs ”omanliga”.

Ett år senare sammanställdes parens sexliv utifrån tillfredställelse och hur ofta de hade sex. Man kunde se att de män som helst undvek hushållsarbete även hade klart sämre sex i jämförelse med mer jämställda relationer. Inte så förvånande var också kvinnorna i förhållandet mycket mer tillfredsställda när det kom till sexlivet. De var inte irriterade och trötta som de övriga.

”Män som gör sin del i hemmet, har större chans att uppleva en mer passionerad relation för bägge parter mellan lakanen.” Säger Dr. Matt Johnson, en av författarna av studiens rapport, skriver Details.

Där hör ni, hushållsarbete kan leda till mer action i sänghalmen! Glöm inte att tagga alla män som fuskar med arbetet där hemma!

Annons
Dela på Facebook