Skär ett kryss i potatisen och pensla på det här – jag har aldrig sett något likande
Vi äter väldigt mycket potatis i Sverige och den går att variera till väldigt många goda måltider.
Potatis passar till nästan alla rätter, vilket gör att den är så populär bland våra hushåll.
Här nedan är ett recept på potatis som kallas för Krysspotatis.
Det är egentligen precis som det låter, potatis med ett kryss i, men i det där kryssen ska en härlig smak blandas.
Du behöver:
20-25 potatisar
Några matskedar olivolja
2 vitlöksklyftor (frivilligt)
Chiliflakes (frivilligt)
Salt och peppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär ett kryss i potatisarna, men inte för djupt så de går sönder.
Blanda olivolja med smaksättningen du vill ha. Tex, vitlök, chiliflakes, timjan mm.
Lägg potatisarna på en plåt och pensla på oljan. Salta och peppra.
Baka sedan potatisarna i nedre delen av ugnen tills de är mjuka rakt igenom. Om du har stora potatisar bör du räkna med ungefär 45 minuter.
Servera sedan potatisen med kyckling, köttbit eller fisk.
Krysspotatis med vitlök, salt och olja på toppen????. Dagens potatis fick högsta betyg! Recept: http://www.lindasbakskola.se/2018/11/02/krysspotatis/
Publicerat av Allt om bakning & mat Lördag 16 mars 2019