Nyheter

Plockade lösviktsgodis med händerna – är nu misstänkta för skadegörelse

Annons
av nuntium
5 november, 2018
Annons

Två personer plockade lösviktsgodis med händerna från en butik på Storheden i Luleå – nu har polisen upprättat en polisanmälan om skadegörelse.

Det var vid 13-tiden under måndagen som en polispatrull ryckte ut till en butik i Luleå efter ett larm. Polisen blev informerade om en misstänkt ringa stöld, det skriver SVT.

Annons

Men när polisen kom fram till platsen så visade det sig att två personer hade plockat lösviktsgodis med händerna och stoppat ned godiset i påsar.

Polisen höll förhör med de bägge personerna som berättade att de hade avsikt att betala för godiset. Istället för stöld så blev personerna istället misstänkta för skadegörelse, då man plockat godis med händerna istället för en godisslev.

I en intervju berättar en polis att det här inte alls är särskilt vanligt. Att människor plockar godis med händerna har hänt någon enstaka gång, men att det blir en polisanmälan är sällan.

– Det krävs ju uppsåt för att det ska bli skadegörelse och det är tveksamt om det blir så i det här läget. Eftersom att de inte hade något uppsåt så kommer det mest troligt inte att fortsätta utredas, säger Jenny Blixt, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Annons
Dela på Facebook